Call of Duty: Modern Warfare

Call of Duty-utvikleren hetses av spillere – ber om måtehold

– Ja, det kan gå inn på deg, sier utvikleren om den harde kritikken.

Activision

Call of Duty: Modern Warfare har ennå ikke blitt lansert, men allerede har spillets skapere fått hard medfart – hovedsakelig på grunn av kunngjørelsen om at en av spillets moduser får en tidsbegrenset PlayStation 4-eksklusivitet.

Spillere har rettet hard verbal skyts mot de ansvarlige via blant annet Reddit, og den siste tiden har det blitt så ille at utvikleren selv har kommet på banen for å be folk om å roe gemyttene. Det skjedde i en kommentar på Reddit nylig.

Leser kommentarene

– Jeg vet ikke hvorfor, men under min daglige skanning av tråden, hvor jeg leter etter nyttige tilbakemeldinger, leser jeg også de ultramørke, giftige kommentarene som forteller meg hvor inkompetent og dum jeg må være og at jeg bør reise bort til et sted hvor jeg ikke kan skade folk med mine dårlige ideer, skriver Art Director hos Inifinity Ward Joel Emslie.

Activision

– Vi har alle ganske tykk hud her, men ja, det kan gå inn på deg. [...] Få det ut av systemet ditt, men husk at det er team av mennesker her på Infinity Ward, og vi har dårlige dager akkurat som dere, legger han til.

Emslie sier at noen av kunngjøringene som har kommet den siste tiden er offisielle, mens andre er rykter, og han oppfordrer fansen til å fokusere på informasjonen som kommer fra offisielt hold. Det er uvisst akkurat hvilke rykter han sikter til.

Modusen det dreier seg er en overlevelsesmodus kalt Special Ops Survival Mode, som kun blir tilgjengelig på PlayStation 4 frem til den 1. oktober 2020, altså i nesten ett helt år etter at spillet lanseres den 25. oktober i år. Dette ble kunngjort i traileren som ble sluppet for noen dager siden.

Sony inngikk en eksklusivitetsavtale med Activision rundt Call of Duty-innhold allerede i 2015, og først ut med PlayStation-eksklusiviteten var flerspillerbetaen til Call of Duty Black Ops III.

Les også: Call of Duty i identitetskrise »

Siste fra forsiden