Capcom stenger Clover Studio

Det nytenkende studioet bak Viewtiful Joe, Okami og God Hand stenges nå, etter middelmådige salgstall tross gode omtaler.

Da Capcom startet Clover Studio var det for å lage grensesprengende spill som skulle inspirere til nytenkning i spillindustrien, noe de mener studioet har lykkes med. Plattformspillet Viewtiful Joe har blitt en kultklassiker, mens actioneventyret Okami ligger med et gjennomsnitt på 93% etter 38 omtaler på Gamerankings (spillet har fortsatt ikke kommet ut i Europa).

Okami (PS2)

Capcom forteller at de vil legge ned Clover Studio for å promotere en forretningsstrategi som konsentrerer ressursene for å øke effektiviteten og utviklingskapasiteten til hele Capcom-gruppen. Oppløsningen av Clover Studio har blitt tatt opp for, og akseptert av, styret i selskapet, og Capcom planlegger å stenge studioet i løpet av mars neste år.

Gamere verden over har naturlig nok reagert negativt på nyheten om at et såpass respektert studio må legges ned, men det kan fortsatt være en viss grunn til optimisme. Det ryktes nemlig at en av grunnene til at studioet blir stengt er at enkelte av toppfolkene der planlegger å starte et uavhengig utviklerstudio.

Siste fra forsiden