Chris Taylor gir opp Wildman-kampanjen

Gas Powered Games hadde ikke hellet med seg på Kickstarter.

Mens pengene renner inn for norske Red Thread Games og deres Drømmefall-kampanje på Kickstarter, har en annen profilert kampanje endt før tiden. Gas Powered Games har nemlig gitt opp å få finansiert sitt strategispill Wildman gjennom Kickstarter. Med cirka fire dager igjen av kampanjen hadde de fortsatt ikke fått inn halvparten av de 1,1 millionene amerikanske dollar de trengte. Dermed ble kampanjen lagt ned.

– På dette tidspunktet er det lureste vi kan gjøre å fokusere på andre måter å holde Gas Powered Games i gang på. Dessverre kan vi ikke si noe spesifikt om dette offentlig. Når vi har noe nytt å dele, vil vi poste det på nettstedet vårt, skriver selskapet på Kickstarter-siden sin.

Konseptbilde fra Wildman.

Det ble klart allerede tidlig i kampanjen at den ikke kom til å få den suksessen utviklerne hadde håpet på. Resultatet var at studiosjef Chris Taylor måtte si opp flesteparten av de ansatte, med håp om å hyre dem inn igjen om kampanjen ble en suksess.

Etter nyheten om oppsigelsene fikk kampanjen en liten opptur, da mange ønsket å støtte den tradisjonsrike utvikleren. Det var tydeligvis ikke nok for at kampanjen skulle ha noen sjanse til å nå målet sitt, men Gas Powered Games indikerer likevel at det kan ha hatt en betydning for selskapets fremtid:

– Vi er utrolig takknemlige for de av dere som backet prosjektet og Gas Powered Games. Deres entusiasme og harde arbeid har plassert oss i en posisjon hvor vi kan skrive et nytt og spennende kapittel i historien om Gas Powered Games.

Dette kan indikere at selskapet har funnet investorer utenfor Kickstarter, og at håpet likevel ikke er ute verken for Gas Powered Games eller Wildman som prosjekt. Studiosjef Chris Taylor har tidligere sagt at flere aktører har meldt sin interesse for spillet, men at de har ønsket å se hvordan kampanjen gikk før de tok det videre.

Les også: Bli steinalderhelt i Wildman
Les også: Kings & Castles på is

Siste fra forsiden