Crytek med neste Homefront

THQ har satt Crysis-skaperen på oppfølgeren.

Etter at THQ stengte Homefront-utvikler Kaos Studios virket fremtiden mørk for selskapets relativt mislykkede forsøk på å ta opp kampen med Call of Duty. Men THQ har ikke tenkt å gi opp, og nå har de fått en ny alliert: De tyske Crysis-skaperne hos Crytek.

Amerika i brann.

I en pressemelding bekreftes at Crytek jobber med det neste spillet i Homefront-serien. Det nye spillet har ikke fått noe navn, og det er fortsatt en stund til det kommer. Lanseringen vil nemlig ikke finne sted før i 2014. Spillet vil komme til både konsoll og PC, men hvilke konsoller det kommer til spesifiseres ikke. Kanskje ikke så rart, med tanke på at dagens konsoller kan være utdaterte i 2014.

– At vi velger Crytek til å ta Homefront fremover understreker at vår strategi innebærer å jobbe med industriens mest talentfulle utviklere, sier THQ-mann Danny Wilson.

Han fortsetter:

– Med Cryteks industriledende teknologi og legendariske erfaring med førstepersons skytespill er vi overbevist om at det neste Homefront-spillet vil levere den AAA-opplevelsen spillerne krever.

Bildene er fra det første Homefront-spillet.

Crytek-sjef Cevat Yerli har også noen positive ord å si om samarbeidet:

– Vi ser Homefront som et virkelig sterkt univers som har høyt potensiale, og som har blitt markedsført på en god måte av THQ. Vi tror at ved å bringe vår kvalitet, kreativitet og produksjonsverdi til det neste Homefront-spillet, vil vi ha mulighet til å skape en virkelig blockbuster. Det er viktig for oss at THQ stoler nok på oss til å gi oss så mye kreativ frihet over en av deres kjerneserier, og dette vil tillate oss å bringe Homefront-verdenen til live på en innovativ måte.

Det er ukjent om det nye Homefront-spillet vil følge handlingen som tidligere i år ble skissert for et Kaos-utviklet Homefront 2.

Homefront-spillene finner sted i 2027, i en verden som i mange år har blitt preget av økonomiske nedgangstider. USA var en skygge av sitt tidligere selv, noe et forent og diktatorisk Korea utnyttet. De reiste like godt over til Statene med en stor invasjonsstyrke, og amerikanerne hadde lite å svare med.

Nå er Amerika omskapt til en gigantisk fangeleir, mens Europa er delt og på randen av krig. Det er med andre ord ikke noen lystig verden vi får dra tilbake til når det neste Homefront-spillet dukker opp.

Siste fra forsiden