Pirat må gjøre opp for seg

Dagens teologileksjon: karma

Nintendo har slått ned på en australsk mann for piratvirksomhet.

I november slapp Nintendo et splitter nytt Mario i 2D på Wii, men en uke før slippdatoen ble spillet spredt på nettet. Nintendo lot ikke dette gå upåaktet hen, og saksøkte mannen som opprinnelig lastet det opp.

Dette spillet ble en dyr affære for australieren.

Ifølge nettsidene til The Australian er den skyldige James Burt fra staten Queensland. Like etter at Burt lastet opp New Super Mario Bros. Wii i november sporet Nintendo lekkasjen tilbake til ham, og fikk rettens godkjennelse til å ransake alle hans digitale lagringsmedier. De gjennomgikk også Burts nettbruk.

Det endte med at Nintendo og Burt gjorde opp saken utenfor rettsalen, men det betyr ikke at Burt slapp billig unna. Han må betale 1,5 millioner australske dollar for tapet han har påført Nintendo, og må også betale selskapets saksomkostninger på 100 000 dollar.

Rose Lappin er sjef for Nintendos australske avdeling, og hevder lekkasjen påførte selskapet store tap:

– Det var ikke bare et australsk foreliggende, men også et globalt. Det var tusener på tusener av nedlastinger, noe som ble en dyr affære for oss og industrien. Bortsett fra Nintendo ble nemlig også forhandlerne rammet. Hvis de ikke får solgt spill må de selv bære kostnadene.

Siste fra forsiden