David Braben snakker om Elite

I et intervju med britiske Computer & Video Games forteller David Braben litt om fremtidsplanene for Elite-franchisen.

I år 2000 begynte David Braben og resten av Frontier Developments på å lage det fjerde spillet i den klassiske Elite-serien, men det viste seg etter hvert at planene for en massiv flerspillerverden var for ambisiøse for datidens nettverksinfrastruktur. Derfor ble spillet skrinlagt, og for øyeblikket jobbes det ikke med noen Elite-etterfølgere.

De gode nyhetene er imidlertid at planene ligger klare for to nye Elite-spill. Det ene skal være et massivt flerspillerspill, mens det andre primært skal være et enspillerspill, men vil inneholde flerspillermuligheter for et titalls spillere samtidig. Det er utviklingen på sistnevnte som sannsynligvis vil starte først, men ikke før spionthrilleren The Outsider er ferdigutviklet.

Dette spillet vil også bygge videre på noen av teknologiene utviklet for The Outsider, som i seg selv ser ut til å være et prosjekt det definitivt er verd å holde øye med. I forhold til den massive flerspillerversjonen av Elite, ligger denne fortsatt langt inne i fremtiden, og Braben er klar over at det blir et veldig vanskelig spill å utvikle.

Om ventetiden blir for vanskelig, kan du laste ned en av originalutgavene av Elite, fra nettstedet til spillets andre skaper, Ian Bell. Alternativt kan du jo prøve X3: Reunion, et episk enspillerspill som minner mye om Elite-serien, eller Eve Online, et MMORPG-spill hvor handlingen foregår i verdensrommet.

Siste fra forsiden