Deadly Premonition 2

Deadly Premonition 2-sjefen beklager transfobi i spillet

Lover å endre på enkelte scener.

Rising Star Games

Deadly Premonition 2-regissør Hidetaka Suehiro – bedre kjent som Swery – har beklaget innhold i spillet som oppleves som støtende mot transpersoner. I en uttalelse på Twitter forklarer Suehiro at han først ble klar over problematikken da folk meldte fra etter spillets lansering.

– Det gikk opp for meg når venner påpekte det. Jeg kan ha såret transpersoner i fortellingen min. Det var ikke meningen. Jeg er oppriktig lei meg for det, skriver han.

Videre forteller Suehiro at et team med folk fra ulike bakgrunner nå skal gå gjennom enkelte deler av spillet. Der det blir nødvendig ønsker han skrive om scenene så fort som mulig.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Bitene av spillet som trolig vil gjennomgå endringer tar for seg protagonist Francis York Morgans kommentarer om og til Lena Dauman, en transperson i spillet. Morgan bruker feil pronomen på Lena gjentatte ganger, og tyr ofte til såkalt «deadnaming» – bruk av en transpersons tidligere navn – som i beste fall er klønete og i verste fall en ondsinnet hersketeknikk.

I kjølvannet av uttalelsen har Suehiro fått mange meldinger om takk fra mange forskjellige spillfans. Enkelte mener imidlertid at eventuelle endringer i spillet vil bryte med regissørens opprinnelige visjon, til tross for at han altså sier klart fra at det ikke var meningen å inkludere transfobiske elementer.

Blizzard vil ikke lenger ta betalt for bytte av kjønn i World of Warcraft.
Tjenesten flyttes til spillets frisørsalonger i Shadowlands »

Siste fra forsiden