Den oppussede utgaven av Neverwinter Nights har fått slippdato

Er nå rett rundt hjørnet.

I november i fjor kunne rollespillentusiaster glede seg over nyheten om at det kritikerroste rollespillet Neverwinter Nights skulle komme i ny, oppusset utgave, og nå foreligger endelig slippdatoen. På Twitter har Beamdog nemlig kunngjort at spillet lanseres på Steam 27. mars.

Det er dermed bare knappe to uker til gjensynet med rollespillklassikeren. Ingen nye trailer foreligger ennå, men øverst i artikkelen kan du se traileren som ble sluppet i forbindelse med kunngjøringen i fjor.

Den kommende, renoverte versjonen får blant annet en grafisk oppdatering og et grensesnitt som er optimalisert for høyere oppløsninger og mer avanserte grafikkinnstillinger. Støtte for gamle lagringsfiler, moduler og modifikasjoner er også på plass i den nye utgaven.

Gammel traver

Beamdog

Neverwinter Nights ble utviklet av BioWare og opprinnelig lansert i 2002, så spillet begynner med andre ord å dra på årene. I likhet med flere av selskapets andre rollespill fra den tiden brukte utviklerne det velkjente Forgotten Realms-universet og Dungeons & Dragons-regelsettet som bakteppe for rollespillet.

Spillet ble stort sett rost opp i skyene da det ble lansert, og også her på verket var anmelderen svært begeistret.

– I en sjanger som inneholder så mange spill av såpass variert kvalitet, har Neverwinter Nights marsjert inn og plassert seiers-flagget midt mellom panna til spill slik som Dungeon Siege og Diablo. Selv om ikke grafikken kan måle seg med spill slik som Unreal 2, eller for den saks skyld Morrowind, har likevel Neverwinter Nights blitt en milepæl innen spill basert på isometriske-synsvinkler, mente vår anmelder, som klasket til med 9 av 10 poeng.

Nintendo er også i ferd med å gnikke på eldre spill: To klassikere gjenoppstår nå på 3DS »

Siste fra forsiden