Nintendo pusser opp to klassikere for 3DS

Luigi's Mansion og Mario & Luigi: Bowser's Inside Story gjenoppstår i ny drakt.

Nintendo/Gamer.no

Natt til fredag kunngjorde Nintendo oppussing av et par klassiske titler fra sitt omfattende spillbibliotek. Spillene det handler om er Luigi's Mansion og Mario & Luigi: Bowser's Inside Story, som kommer til Nintendo 3DS i henholdsvis 2018 og 2019.

På spøkelsesjakt

Luigi's Mansion får noen ny funksjoner på Nintendo 3DS.
Nintendo

Luigi's Mansion ble opprinnelig lansert på Nintendo GameCube i 2002. Spillet følger den svært så engstelige protagonisten Luigi, på leting etter sin forsvunne bror, Mario, i et hjemsøkt herskapshus. Til hjelp har den grønnkledde rørleggeren en støvsuger, som han må bruke for å kvitte seg med husets uvelkomne gjester.

Vi likte Luigi's Mansion godt da det kom ut, og anmelder Kjetil Aavik Gogstad mente det burde stå øverst på ønskelisten til alle GameCube-eiere:

– Konklusjonen min etter mange timer med dette spillet må bli at dette er et spill som burde være blant de første du plukker opp hvis du har planer om å kjøpe deg en GameCube. Spillet er utrolig morsomt og veldig bra laget med hensyn til grafikk og lyd, skrev han for 16 år siden.

Nyversjonen gjenskaper Luigi's eventyr med en visuell overhaling, og inkluderer en helt ny «Boss Rush»-modus. En annen nyvinning er at spillere kan følge kartet på konsollens berøringsskjerm mens de spiller.

I magen til beistet

Mario & Luigi: Bowser's Inside Story tar spillere med på en helsprø reise.
Nintendo

Mario & Luigi: Bowser's Inside Story er hakket nyere, og kom først til Nintendo DS i 2009. Her møter vi to bitte små utgaver av Mario og Luigi, som uheldigvis blir svelget av Bowser. I rollen som Mario og Luigi må spillere forsøke å ta seg ut av beistets mage, samtidig som de hjelper Bowser med å hevne seg på Fawful, en herskesyk skurk som har tatt over Soppriket.

Også Mario & Luigi: Bowser's Inside Story fikk en god mottakelse her på bruket, og anmelder Vegard Haug skrøt spesielt av spillets humor:

– Med all sin humor og varierte situasjoner er det lett å anbefale Mario & Luigi: Bowser's Inside Story til selv de som ikke liker japanske rollespill. Her får vi en unik dynamikk mellom Bowsers kropp og omverdenen, en herlig blanding av plattformelementer og velprøvde rollespillmekanismer, samt en svært likendes (dog bøllete) hovedperson, skrev han.

Den nye 3DS-utgaven inkluderer gjengens opprinnelige strabaser med oppusset grafikk, og slenger i tillegg på en helt ny modus. I Bowser Jr.'s Journey får man bli med Bowsers sønn på eventyr, i en historie som fortelles parallelt med hovedspillet.

Nintendo har foreløpig ikke bekreftet offisielle lanseringsdatoer for 3DS-utgavene av Luigi's Mansion eller Mario & Luigi: Bowser's Inside Story.

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden