Nintendo 3DS - Nintendo Wii U

Kutter nettfunksjonalitet for Nintendo 3DS og Wii U i april

Nintendo (montasje: Gamer.no)

TLDR

  • Nintendo har annonsert at alle internettbaserte funksjoner på 3DS og Wii U-konsoller vil avsluttes 8. april 2024.
  • Spillere som fortsatt har penger på Nintendo Network ID-kontoer har til 11. mars til å overføre disse til en Nintendo-konto for å unngå tap.
  • Selv om spillere fremdeles kan laste ned spillene de eier, har Nintendo uttalt at denne funksjonen kun vil være tilgjengelig «i overskuelig fremtid».
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Nintendo har de siste årene trappet ned støtte for både 3DS og Wii U. I fjor forsvant e-shop-tjenesten for begge, og nå ryker resten av konsollenes nettfunksjonalitet.

Via sine nettsider forteller det japanske selskapet at 8. april 2024 markerer slutten på samtlige funksjoner som krever Internett-tilkobling. Det inkluderer spilling på nett, ledertavler og deling av innhold på både 3DS og Wii U.

Nintendo påpeker at dette gjelder – med noen få unntak – for alle spill på konsollene. Det er altså ikke bare snakk om selskapets egne spill, men også de fra tredjepartsutgivere.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

De som fortsatt har penger på sine Nintendo Network ID-kontoer, for bruk på 3DS og Wii U, har enda sjansen til å flytte på disse. Frem til 11. mars kan man koble Network ID-kontoen til en Nintendo-konto for å ikke miste pengene. Dette er også åpent for de som ikke eier en Nintendo Switch.

Det er verdt å merke seg at spillere fortsatt vil kunne laste ned spillene de allerede eier. Nintendo kommenterer imidlertid at dette kun gjelder «i overskuelig fremtid», og hvor lenge funksjonen holdes i live er foreløpig uvisst.

Nintendo har oppgjennom årene måttet tåle mye kritikk for det flere opplever som forbrukerfiendtlige tiltak. Video Game History Foundation anklaget Mario-skaperen for å direkte sabotere forsøk på å bevare spill for fremtiden. Det kom etter nedleggelsen av e-shop for 3DS og Wii U. Nå forsvinner en ny del av Nintendo-konsollenes historie.

LES OGSÅ: Slik skal Steam håndtere KI i spill »

Siste fra forsiden