Nintendo 3DS

Nå er det over og ut for Nintendo 3DS

Produksjonen av den håndholdte maskinen avsluttes etter ti år.

Nintendo. montasje Gamer.no

Nintendos håndholdte 3DS-maskin har holdt koken en god stund, men nå ser det omsider ut til å være helt slutt. Det melder blant andre nettstedet Engadget.

Uten å gjøre noe stort nummer ut av det har Nintendo i stillhet formidlet budskapet om at produksjonen av 3DS er avsluttet på blant annet sine britiske og japanske hjemmesider. Samtidig har den amerikanske nettsiden fjernet 3DS-referansene sine.

Nintendo 3DS ble lansert i mars 2011, og har dermed vært på markedet i nesten ti år. Ifølge Nintendos egne tall har konsollen solgt i 75,87 millioner eksemplarer per 30. juni i år.

Nintendo

3D-skjerm uten briller

Dermed ligger den et godt stykke bak forgjengeren DS, som nådde hele 154 millioner enheter i løpet av sin levetid – som gjør DS-en til Nintendos desidert mest solgte konsoll noensinne.

3DS har den spesielle egenskapen at den kommer med en såkalt autostereoskopisk skjerm, en skjerm som viser 3D-bilder uten behov for briller eller annet spesialutstyr.

Konsollen har kommet i flere forskjellige utgaver, hvorav den seneste var New Nintendo 3DS, en oppgradert utgave med noe kraftigere maskinvare og et frontkamera med ansiktssporing som brukes til å oppnå en mer stabil 3D-effekt.

Før denne kom det en større XL-versjon av maskinen, og Nintendo har også sluppet en 3D-løs utgave kalt 2DS.

Som alltid er det Nintendos egne førstepartstitler som har mottatt mest skryt på plattformen, deriblant The Legend of Zelda: A Link Between Worlds og Super Mario 3D Land.

Les også: Se mer av de oppussede Mario-spillene på Switch »

Siste fra forsiden