Nintendo 3DS

Nå er det over og ut for Nintendo 3DS

Produksjonen av den håndholdte maskinen avsluttes etter ti år.

Nintendo. montasje Gamer.no

Nintendos håndholdte 3DS-maskin har holdt koken en god stund, men nå ser det omsider ut til å være helt slutt. Det melder blant andre nettstedet Engadget.

Uten å gjøre noe stort nummer ut av det har Nintendo i stillhet formidlet budskapet om at produksjonen av 3DS er avsluttet på blant annet sine britiske og japanske hjemmesider. Samtidig har den amerikanske nettsiden fjernet 3DS-referansene sine.

Nintendo 3DS ble lansert i mars 2011, og har dermed vært på markedet i nesten ti år. Ifølge Nintendos egne tall har konsollen solgt i 75,87 millioner eksemplarer per 30. juni i år.

Nintendo

3D-skjerm uten briller

Dermed ligger den et godt stykke bak forgjengeren DS, som nådde hele 154 millioner enheter i løpet av sin levetid – som gjør DS-en til Nintendos desidert mest solgte konsoll noensinne.

3DS har den spesielle egenskapen at den kommer med en såkalt autostereoskopisk skjerm, en skjerm som viser 3D-bilder uten behov for briller eller annet spesialutstyr.

Konsollen har kommet i flere forskjellige utgaver, hvorav den seneste var New Nintendo 3DS, en oppgradert utgave med noe kraftigere maskinvare og et frontkamera med ansiktssporing som brukes til å oppnå en mer stabil 3D-effekt.

Før denne kom det en større XL-versjon av maskinen, og Nintendo har også sluppet en 3D-løs utgave kalt 2DS.

Som alltid er det Nintendos egne førstepartstitler som har mottatt mest skryt på plattformen, deriblant The Legend of Zelda: A Link Between Worlds og Super Mario 3D Land.

Les også: Se mer av de oppussede Mario-spillene på Switch »

Nintendo 3DS
Les mer
Kommersielt samarbeid
Finn beste pris
Nintendo 3DS XL
Les mer
Kommersielt samarbeid
Finn beste pris
Nintendo New 3DS
Les mer
Kommersielt samarbeid
Finn beste pris
Nintendo New 3DS XL
Les mer
Kommersielt samarbeid
Finn beste pris
Nintendo 3DS

Les også

Siste fra forsiden