Nintendo 3DS - Nintendo Wii U

Nintendo stenger eShop for 3DS og Wii U neste år

Nintendo

Nintendo 3DS og Nintendo Wii U er offisielt i siste fase av livet. Begge mister eShop-funksjonalitet til neste år, melder Nintendo natt til onsdag.

Nintendo Wii U.
Nintendo

– Dette er del av den naturlige livssyklusen for ethvert produkt etter hvert som det blir mindre brukt av forbrukere, forklarer Nintendo på sine nettsider.

Dørene for kjøp i konsollenes respektive butikker stenges for godt i slutten av mars 2023. Muligheten til å legge inn penger med kredittkort forsvinner riktignok før den tid, nærmere bestemt 23. mai i år, mens all bruk av eShop-kort på 3DS og Wii U stanses 29. august 2022.

Som Nintendo forteller var det viktig å gi alle nok tid til å forberede seg. Spillere har nå et drøyt år på seg til å gjøre unna det de måtte ønske av spill- og ekstrainnholdskjøp, samt laste ned demoer eller gratisspill.

Det påpekes videre at det fortsatt vil være mulig å laste ned spill og annet innhold man allerede eier, selv etter mars 2023. Ifølge Nintendo vil dette være tilgjengelig «i overskuelig fremtid», som antyder at også denne funksjonen forsvinner etter hvert.

I andre Nintendo-nyheter kunngjorde toppsjef Doug Bowser nylig at Nintendo Switch bare er midtveis i sin livssyklus. Konsollen som har solgt 103,5 millioner eksemplarer siden 2019 har altså enda noen år å gå på.

LES OGSÅ: Mario Kart 8 Deluxe får 48 ekstra baner »
LES OGSÅ: Portal-spillene kommer til Nintendo Switch »

Siste fra forsiden