Deprimerende tall for Wii U

Nintendo tjener imidlertid penger igjen.

Den nye spillmaskinen fra Nintendo solgte kun 160 000 eksemplarer fra april til og med juni. 90 000 av disse ble solgt i hjemlandet Japan, 60 000 i Nord-Amerika og kun 10 000 i Europa. Dette meldte Nintendo i sin kvartalsrapport.

I samme periode solgte de kun 1,03 millioner spill til maskinen, fordelt på de 3,6 millioner Wii U-maskinene som er solgt totalt til nå.

Til sammenligning solgte de i samme periode 210 000 enheter av den gamle Nintendo Wii. Det ble også solgt 3,67 millioner spill til Wii.

Selskapet justerer ikke forventningene sine til salgstallene for Wii U dette året. I løpet av 2013 anslår de 9 millioner solgte enheter, og hele 38 millioner spill solgt.

I kvartalsrapporten går det fram at Nintendo forventer at de får en økning i salgstallene det neste halvåret, og legger sin lit til en rekke egenutviklede spill som er på vei til konsollen. The Legend of Zelda: The Wind Waker HD, Wii Party U, Donkey Kong Country: Tropical Breeze, Super Mario 3D World og Wii Fit U er spillene som skal få fart på salget.

Apen i bakgrunnen må sørge for bedre salgstall for Wii U.

De skriver også at de skal formidle tiltalende hardware og spill gjennom Miiverse, deres egne sosiale nettverk. Videre nevner rapporten at de skal forsøke å øke profitten ved å minimere kostnader på hardware.

3DS gjør penger

Den håndholdte spillmaskinen er pengemaskinen for Nintendo. Den solgte 1,4 millioner enheter forrige kvartal, og hele 11 millioner spill. Både antall enheter og antall spill til 3DS og 3DS XL har økt med 10% eller mer sammenlignet med fjorårets tall.

Bunnlinjen til Nintendo ser bedre ut enn på lenge. Selskapet hadde et overskudd på hele 500 millioner kroner denne perioden. Dermed går det bedre med selskapet enn i fjor, hvor de viste blodrøde tall og stort underskudd.

Les også: Activision gir ikke opp Wii U

Siste fra forsiden