Derfor er ikke The Last Guardian på E3

Det ambisiøse spillet plages fortsatt av tekniske utfordringer.

Da Sony hadde sin pressekonferanse i forbindelse med E3 la Audun Rodem og mange andre merke til at The Last Guardian glimret med sitt fravær. Det neste spillet fra skaperen av de kritikerroste PS2-spillene Ico og Shadow of the Colossus er en av de mest etterlengtede kommende utgivelsene på PS3, og når det uteblir fra verdens viktigste spillmesse tar det ikke lang tid før spillmiljøet begynner å spekulere.

– Teamet i Tokyo jobber hardt, og de har noen tekniske utfordringer som de er fokusert på akkurat nå. Det er derfor vi ikke har en oppdatering for dere, sier Shuhei Yoshida, president for Sony Worldwide Studios, til nettstedet Eurogamer.

Hvorfor må vi vente så lenge?!?

Ryktene om at spillet dropper PS3 til fordel for Sonys neste, ikke-annonserte konsoll avfeies kjapt, men han virket likevel ikke hundre prosent sikker på spillets fremtid:

– Det er et PlayStation 3-spill. Når vi er sikre på om spillet vil komme til PS3 vil vi snakke om det.

Det har vært knyttet en del usikkerhet rundt The Last Guardian i det siste året. Team Icos sjef, og hjernen bak spillet, har forlatt Sony, men skal visstnok fortsatt samarbeide med dem på kontraktbasis.

The Last Guardian følger en liten gutt og et stort, fuglelignende vesen som har blitt fanget i gamle, overgrodde ruiner. Spillet ser ut til å skilte med den samme unike stemningen som Team Icos tidligere utgivelser, og et viktig aspekt er samhandlingen mellom de to hovedfigurene. Vi tok en titt på spillet på Tokyo Game Show i 2010, men på det tidspunktet fikk vi lite konkret informasjon.

Siste fra forsiden