Derfor er Super Mario Bros. 3 kongen av plattformspill

I ukens podkast snakker vi om en vaskebjørn, en froskedrakt og en støvel.

Det er ikke for uten grunn at mange regner Super Mario Bros. 3 som det beste plattformspillet gjennom tidene. Styringen er så bra den kan bli, hoppingen er nøyaktig og brettdesignet er variert og spennende fra start til slutt. Alle ingrediensene for en kassasuksess.

Startskjermen.
Et av de første brettene.

Det klassiske plattformspillet

Historien i spillet er velkjent: Prinsesse Toadstool er kidnappet igjen, og for å redde henne reiser Mario gjennom åtte vidt forskjellige verdener. Underveis møter han en rekke utfordringer, og støter på både gamle og nye fiender.

Noe av det som gjør Super Mario Bros. 3 så underholdende er alle de nye egenskapene Mario og Luigi kan tilegne seg gjennom såkalte «power-ups». Med den ordinære vaskebjørndrakten kan man fly, «Tanooki»-drakten lar deg både fly og gjøres om til stein, mens froskedrakten er suveren i vann. Du kan også skaffe deg Hammer Bros.-drakta for å kaste hammere eller sitte oppi en støvel for å hoppe på taggete fiender. Alt dette kommer i tillegg til ilddrakten og den ikoniske forstørrelsessoppen fra tidligere spill.

Spillet er svært kreativt slutter aldri å overraske spilleren med fantasifulle brett og nye vrier på gode, gamle fiender.

Super Mario Bros. 3 har også et flerspilleralternativ, hvor to spillere kan bytte på å styre henholdsvis Mario og Luigi. Denne modusen inneholdt også noen minispill, inkludert originale Mario Bros.-spillet.

I podkasten får du også høre hvordan Super Mario Bros. 3 med i filmen The Wizard, og programleder Jostein Hakestad og hans kolleger Are Ness Fløgstad og Stian Askeland spekulerer om forholdet mellom Bowser og Koopa Kids . Er han faren deres eller er han ikke?

PS: Du kan kjøpe Super Mario Bros. 3 gjennom Virtual Console på Wii og Wii U.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 33 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 32: Game Boy
Episode 31: Vi minnes gullalderen til LucasArts
Episode 30: Verdens mest kjente juksekode

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Les også
Disse spillene vises frem på E3

Siste fra forsiden