Derfor får du ikke UMD-spillene på Vita

Sony tror ikke etterspørselen er stor nok.

Den nye håndkonsollen fra Sony, Vita, er i salg på disse kanter av verden fra i dag av. Men verken her eller i USA vil Vita-spillere kunne laste ned PSP-titlene som kom på UMD-disker. Isteden må spillerne betale for en egen digital kopi, dersom en slik er sluppet. I Japan har de derimot et opplegg hvor spillerne, mot et gebyr, kan laste ned PSP-spillene til Vita.

I et intervju med Wired forklarer Sony grunnen til denne forskjellsbehandlingen.

Dyrt i Japan

Ifølge Sony koker det ned til et spørsmål om etterspørsel. I Japan har PSP-konsollen hatt betydelig større utbredelse og suksess enn her i vesten, og det lanseres fremdeles PSP-titler på disk der borte.

Vita og PSP.

Derfor ønsker Sony å gi de japanske kundene muligheten til å spille kommende PSP-titler på Vita, slik at de som nøler med å ta steget over på den nye konsollen ikke trenger å bekymre seg for å gå glipp av noe.

Sony påpeker også at de digitale versjonene av PSP-titlene er betydelig billigere i vesten enn i Japan. Prisen for å kjøpe en digital versjon av PSP-spillet vil derfor, ifølge Sony, ikke være stort høyere enn gebyret for å få overført UMD-spillet til Vita-konsollen.

I Japan skal derimot prisene på PSP-spill være såpass høye at det vil lønne seg for spillerne å betale fem eller ti dollar ekstra for å få en digital kopi.

Les også: Slik er Vita

Siste fra forsiden