– Desmond må bli ferdig

Assassin's Creed-designeren føler hovedpersonen snart går ut på dato.

Snikmorderserien Assassin’s Creed har vrikket seg gjennom flere tidsperioder og gamle snikmordere nå, men det har bestandig vært én konstant figur som har stått pal som en søyle i det hele. Så lang har Assassin’s Creed vært Desmond Miles fortelling i bunn og grunn, selv om mesteparten av oppmerksomheten har ligget på hans forferdre Altaïr Ibn-La'Ahad, Ezio Auditore da Firenze og snart Connor Kenway.

I et intervju Polygon har gjort med Assassin’s Creed III-designeren Alex Hutchinson kom det frem at dette vil måtte endre seg.

– Desmond må bli ferdig, på ett eller annet tidspunkt, fortalte Hutchinson.

– Ting som holde på for lenge mangler resonans. Med Desmond ber vi folk makte å huske en historie som har blitt fortalt i sju år. Det blir det samme som å be folk om å huske hva du gjorde på ungdomskolen når du går på universitetet [«junior high» og «college» journ. anm.].

Avslutter Desmonds historie

Assassin's Creed III blir angivelig det siste vi får se av Desmond.

Hutchinson ser også på Desmond som et slags omslagsark for serien, der man kan engasjeres av de historiske snikmordernes historier uten å være nevneverdig interessert i hva vår tids Desmond tar seg til.

– Det finnes andre måter man kan ramme inn opplevelsen. Jeg ba alltid utviklingsteamet om å se på det hele som Star Trek. Hvert spill er en ny sesong, og hvert store nye innslag er en undertittel. Vi forandrer ikke universet det hele utspiller seg i, men vi kan se på det som om det er noe lignende som The Next Generation. Ja, det er Star Trek-universet, det har enkelte faste regler og har en enestående følelse over seg, men innenfor disse grensene kan man gjøre hva man vil, fortalte Hutchinson videre.

I fjor høst ble det klart at Assassin’s Creed III vil fungere som en avslutning på Desmonds historie. Vi kan dermed tolke Alex Hutchinsons utsagn somet tegn på at Ubisoft planlegger å pumpe ut flere Desmond-løse Assassin’s Creed-spill etter trilogien avsluttes.

I det kommende PlayStation Vita-spillet, Assassin’s Creed III: Liberation, skal Desmond etter sigende ikke figurere i det hele tatt, siden han og spillets snikmorder ikke er i slekt. Både Assassin's Creed III og Assassin's Creed III: Liberations slippes 31. oktober.

Les også: – Neste års Assassin's Creed avslutter alt Les også: Sniktitt: Assassin's Creed III

Siste fra forsiden