Destiny 2 kommer til Xbox One, PlayStation 4 og PC i september

Spillets første trailer forklarer hvorfor vi ikke får ta med oss noe fra forgjengeren.

Tidligere denne uken kom endelig den offisielle kunngjøringen av Destiny 2, i form av ett enkelt bilde publisert på Activisions Twitter-konto. Detaljene om spillet måtte vi imidlertid vente på, men nå har utgiveren lettet på sløret.

I en pressemelding bekrefter Activision og utvikler Bungie at det nettbaserte skytespillet skal lanseres den 8. september, som stemmer med reklameplakaten som ble lekket forrige uke. Som ryktene hadde hevdet kommer spillet også til PC, i tillegg til PlayStation 4 og Xbox One.

En ny begynnelse

Torsdag kom også den første traileren for Destiny 2, som du kan se øverst i artikkelen. Videoen setter scenen for hva vi kan vente oss i det kommende spillet, og forklarer også hvorfor vi ikke får ta med oss våpen og annet stæsj fra forgjengeren.

Destiny 2 begynner kort tid etter at en ny fiende, kalt Red Legion, har ødelagt den siste trygge byen på Jorda. Selv om eksisterende spillfigurer – kalt Guardians – overlevde det dramatiske angrepet, ble alle våpnene og gjenstandene man hadde samlet i det første spillet uheldigvis tilintetgjort.

Spillere må derfor begynne helt forfra igjen, og ta opp kampen mot den røde legionen. Destiny 2 byr på en helt ny historie, som tar spillere med til nye planeter fulle av oppdrag og utfordringer:

– Sammen med våre utrolig dyktige partnere i Bungie jobber vi med å gjøre Destiny 2 enda bedre [enn forgjengeren], med førstepersons-action av ypperste kvalitet, en kul ny historie, flotte figurer og gjennomtenkt innovasjon som gjør spillet mer tilgjengelig for alle typer spillere, fortalte Activision-sjef Eric Hirshberg.

Traileren viste ikke hvordan det blir å spille Destiny 2, og dette får vi først se under en direktesendt presentasjon den 18. mai.

Får betatest

Selv om lanseringen av Destiny 2 enda er et stykke unna, vil de som ønsker ha muligheten til å sikre seg tidlig tilgang på spillet. Activision vil nemlig avholde en betatest til sommeren. De første som får tilgang er de som forhåndsbestiller spillet:

– Vi gleder oss til å dele en ny og innbydende historie, og med den planlagte Destiny 2-betaen til sommeren er vi spent på å få tilbakemelding fra millioner av spillere verden rundt som vil få en forsmak på eventyrene som venter oss alle, uttalte Bungie-sjef Pete Parsons.

Destiny 2 blir tilgjengelig i flere utgaver, med diverse digitalt og fysisk ekstrainnhold avhengig av hvilken pakke man kjøper. De som plukker opp spillets sesongpass får fremtidige utvidelser gratis, og PlayStation 4-spillere får eksklusiv tilgang på enkelte innholdspakker i en begrenset periode, avsluttet pressemeldingen.

Vi hadde noen innvendinger mot det første Destiny-spillet.
Les anmeldelsen her »

Siste fra forsiden