Det enestående eventyrspillet Thimbleweed Park kommer til PlayStation 4

En Nintendo Switch-utgave er tilsynelatende også på vei.

Thimbleweed Park, spillet fra skaperen av blant annet Monkey Island og Maniac Mansion, kommer til PlayStation 4 den 22. august. Det forteller spillsjef og utviklerveteran Ron Gilbert via den offisielle PlayStation-bloggen.

Thimbleweed Park kommer endelig til flere konsoller.
Terrible Toybox

Pek-og-klikk-eventyret ble opprinnelig finansiert via Kickstarter i 2014, og kom til Windows, Mac, Linux, Xbox One, iOS og Android i mars i år. Til nå har Xbox One vært den eneste konsollen som tilbyr spillet, men foruten PlayStation 4 ser det ut til at det også er på vei til Nintendo Switch.

Switch-utgaven er enda ikke bekreftet, men i en nylig publisert YouTube-video spiller Gilbert Thimbleweed Park på Nintendo-konsollen. Ut ifra videoen blir det mulig å styre spillet med både Joy-Con-kontrollerne og berøringsskjermen.

Høy nostalgifaktor

I Thimbleweed Park går turen til spillets titulære småby, der to FBI-agenter dukker opp for å ettforske et drap. Ting er imidlertid ikke helt som de ser ut, og spillere opplever den ene merkelige hendelsen etter den andre.

Vår anmelder frydet seg over Thimbleweed Park, og skrøt blant annet av humoren og den spennende historien i spillet:

– På mange måter byr Thimbleweed Park på nettopp det det markedsfører seg som: Et retroeventyrspill med masse nostalgi til gamle dager, men laget med moderne spilldesign og -teknologi. [Utvikleren] leverer dette med stil, og spillet føles veldig som Maniac Mansion og Zak McKracken. Det vil si, det føles slik jeg minnes spillene på 90-tallet, ikke nødvendigvis slik de er å de spille idag, skrev Erik-André Vik Mamen.

Les Thimbleweed Park-anmeldelsen i sin helhet her »

Siste fra forsiden