Det er mulig å spille SimCity uten nettkobling

Modder gjør det Maxis sa var umulig.

Reddit-brukeren AzzerUK har lagt ut en video på det populære nettforumet der han tukler rundt i SimCitys utviklermodus. Videoen kan du se nederst i saken. Den ivrige modderen demonstrerer at det er mulig å bygge og redigere de brede landeveiene som knytter byene sammen, noe som i grunn ikke er så uhorvelig overraskende.

Mer spennende er det at han hevder å ha fjernet sperren som kaster deg ut av spillet om du ikke er på Internett.

– Det er nå mulig å spille «frakoblet» så lenge man ønsker, men man kan ikke lagre eller synkronisere regioninnholdet, i hvert fall ikke enda. Simuleringen av byen kan derimot fortsette så lenge du spiller, skriver modderen.

Disse funnene gjør Maxis’ tidligere kommentar om nettspillingen tyngre å svelge. Utvikleren har hele tiden hevdet at det vil være så å si umulig å lage en frakoblet modus i spillet.

– Spillet ble designet for flerspiller, vi simulerer hele regionen på serveren, så det er rett og slett ikke mulig, hevdet spillets offisielle twitterkonto så sent som fredag.

– Utregningene skjer på din maskin

Hva nå, Maxis?

Dette er ikke første gang vi hører en påstand om at Maxis' ikke har fortalt hele sannheten. Onsdag skrev vi om en kilde i Maxis som påstod at byer simuleres lokalt, og at nettspilling derfor ikke trengte å være påkrevd. Alt serverne brukes til er å lagre spillene i skyen, men de gjør visst nok ingen utregninger, slik Maxis har hevdet tidligere.

– Jeg har ingen idé om hvorfor de sier noe annet. Det er mulig Bradshaw har misforstått eller blitt feilinformert, men utover det aner jeg ikke, fortalte kilden til Rock Paper Shotgun.

SimCity-lanseringen blir nok husket som en av de mer minneverdige begivenhetene i spillåret 2013. Den første uken slet mange med å i det hele tatt starte spillet, etter at Maxis og EA ikke greide å håndtere mengden med spillere.

Selv om tumultene nå har roet seg har ikke det stagget mange forsmådde kunders harme, noe som kommer ettertrykkelig frem i Reddit-tråden AzzerUK opprett.

Les om den katastrofale SimCity-lanseringenLes om de andre storlanseringene som ikke gikk knirkefritt

AzzerUKs tukling med utviklermodusen.

Siste fra forsiden