– Det finnes ikke kopisperrer som fungerer

Football Manager-sjef mener det finnes slemme kopisperrer.

I går kunne vi melde at Football Manager 2012 var underveis fra utvikler Sports Interactive. Årets utgave av den populære fotballmanagersimulatoren får over 800 nye funksjoner og forbedringer.

Nå kommer Sports Interactive-sjef Miles Jacobson med et aldri så lite hjertesukk angående kopisperrer. Til CVG sier Jacobson at det finnes slemme kopisperrer og snille kopisperrer.

Football Manager 2012.

– Jeg syns ikke Steam er en slem kopisperre, det er derimot en veldig hjelpsom plattform som gir brukeren mange fordeler, forklarer han. Men han er ikke helt fornøyd med tingenes tilstand:

– Men det finnes ikke en kopisperreløsning som virkelig fungerer, en som hindrer folk fra å kopiere spill. Det er en vanskelig posisjon å befinne seg i for en utvikler, sier han.

Aller helst skulle Jacobson sett at spillene hans ble lansert fullstendig uten kopisperrer, slik at folk kunne ha laget så mange reservekopier de bare ville.

– Uheldigvis finnes det uærlige mennesker her i verden som ville utnyttet en slik situasjon. De ville ha solgt kopier av spillet, eller gitt kopier til kompiser som ikke har kjøpt spillet. Jeg synes at de som utvikler spillene skal få betalt for det de gjør.

– I en perfekt verden ville det ikke ha vært noen kopisperrer. Men vi lever ikke i en perfekt verden, konkluderer Jacobson med.

Flere spillutviklere og spillutviklere har tatt i bruk ulike kopisperreløsninger. Tidligere i sommer gikk Ubisoft ut og fastslo at deres variant, som krever at man er koblet på nett konstant når man spiller, har vært en suksess.

Ifølge Ubisoft selv skal de ha sett en klar reduksjon i piratkopiering av spillene som hadde denne formen for kopisperre.

Kopisperrer har vært og fortsetter å være et hett diskusjonstema, både blant dere lesere og innad i redaksjonen. Vår mann Mats har tatt for seg temaet i denne kommentaren, og har følgende spådom å komme med:

– Jeg tror ikke at PC-plattformen er en døende plattform, men den ligner stadig mer på et monster som skremmer forbrukerne bort fra seg selv. Noe må gjøres. Hvis ikke kommer vi i verste fall til å spille Farmville-spinoffs i årene fremover, og det takler jeg ikke.

Siste fra forsiden