Det klassiske krigsflyet MiG-21 gjenskapes i detalj

Flysimulatoren DCS World får et spennende tillegg.

Leatherneck Simulations

Det supersoniske jetflyet MiG-21 ble introdusert i 1959, og produsert helt frem til 1985. Selv om det har gått noen år siden det sovjetiske flyet var nytt, er det fortsatt i bruk i flere deler av verden – og er blant annet involvert i kamphandlingene i Syria. MiG-21 er nok likevel mest kjent som et av flyene som skapte trøbbel for amerikanerne i Vietnam.

Det ser ikke dårlig ut.

Autentisk spillversjon

Nå blir det sovjetiske flyet en del av flysimulatoren DCS World. MiG-21bis lanseres første oktober, og vi loves at det blir den mest autentiske versjonen av flyet tilgjengelig i noen flysimulator så langt.

Hovedprogrammereren, Novak Djordjijevic, er selv en MiG-21-pilot, og har i tillegg skrevet flere bøker om emnet. Han bør med andre ord kjenne flyet ganske godt.

Du må gjennom litt arbeid før moroa begynner.

DCS World er en gratis flysimulator som blant annet distribueres på Steam. Med i grunnpakken får du to fly, den amerikanske andre verdenskrig-klassikeren P-51 Mustang og sovjetiske Su-25T. Øvrige fly og helikoptre koster penger, og siden det involverer svært mye arbeid å lage autentiske fly er de ikke direkte billige.

MiG-21 kommer hakk i hæl på to andre fly – det amerikanske jetflyet F-86F Sabre, som slåss med Mig-21-forgjengeren MiG-15 under Korea-krigen, og et av andre verdenskrigs mest kapable fly – Focke-Wulf Fw 190 D–9.

I november får spillet nok et tysk fly fra andre verdenskrig,nemlig Bf 109 K-4 Kurfürst.

Om du foretrekker ubevæpnede fly kan du glede deg over at det skjer nye ting med Flight Simulator-serien. Alternativt kan du jo ta en titt på Ilya Muromets, et spill som handler om nærmest absurde kampfly fra første verdenskrig.

Siste fra forsiden