Det lekre bilspillet Project CARS får Morpehus-støtte

Utviklerne vil gjøre spillet ekstra oppslukende med VR-briller.

Allerede i 2012 skrev vi om den litt snodige måten bilspillet Project CARS ble utviklet på, hvor spillere selv kunne investere summer og få ulike rettigheter basert på hvor mye man valgte å spytte inn i spillets utvikling.

Spillet ser ut til å bli omfattende og legger stor vekt på realisme, som for eksempel dynamiske værforhold og et autentisk pitstopelement. Forrige måned kunne utvikleren Slightly Mad Studios omsider kunngjøre at spillet kommer i år, og la også ved en ny trailer som indikerer at det er en grafisk lekkerbisken vi har i vente.

Det har også blitt hintet om at spillet skulle få støtte for VR-brillene Oculus Rift. Nå bekrefter Slightly Mad Studios (via Kotaku) at det blir PlayStation 4-brillene Project Morpheus som vil bli mulig å bruke med spillet.

Med Sonys VR-briller kan du kikke rundt i kupéen i Project CARS.

Vil gjøre innlevelsen total

Studioet skriver at de med dette ønsker å gi spillerne en helt ny grad av innlevelse i et bilspill, og forsøke å formidle følelsen av hvordan det er å faktisk sitte i kupéen til muskuløse sportsbiler.

– Virtuell virkelighet passer perfekt til kjørespill siden spillverdenen bokstavelig talt kommer farende mot deg, og den forsterkede følelsen av avstand og fart som det stereoskopiske bildet gir deg gjør dette til en svært realistisk og følbar opplevelse, skriver studioet.

Ved å bruke Sonys VR-briller skal spilleren både kunne kikke rundt i kupéen i 360 grader, og også lene seg inn mot instrumentene og andre detaljer for en nærmere titt ved hjelp av posisjonssporingen.

Slightly Mad Studios våger å påstå at spillere vil få «bakoversveis» av å spille Project CARS med VR-brillene, men hvordan det hele vil fungere i praksis gjenstår jo å se. Spillet har ennå ikke fått noe dato, men slippes til PlayStation 4, Xbox One, Windows, Steam OS og Wii U. Du kan se traileren under.

Ikke har troen på Sonys VR-briller: Analytiker Michael Pachter tror det er en dårlig idé »

Siste fra forsiden