Dette ble for hard kost for Australia

Romvesendop og seksuelt innhold fjernet fra Saints Row IV.

For en drøy måned siden kunne de australske myndighetene fortelle at Saints Row IV inneholdt elementer som brøt med retningslinjene til Australian Classification Board, og dermed ble nektet salg i landet. To av de viktigste grunnene viste seg å være bruken av implisert seksuell vold og hvordan narkotika ble knyttet til belønninger i spillet.

En oppføring av spillet merket «lite vold» ble tidligere i sommer oppført på den australske Steam-butikken, og i en ny rapport avsløres nå det at spillet omsider er klart for å lanseres i kenguruens hjemland. Det hele skulle vise seg å stå og falle på ett enkelt sideoppdrag i spillet, som nå er fjernet fra den australske versjonen:

– For å få til [godkjenningen] har vi måttet fjerne et sideoppdrag med figuren Shaundi i hovedrollen. Dette oppdraget har blitt rapportert høyt og lavt, og inneholder blant annet bruk av romvesen-narkotika som gir spilleren spesielle superkrefter. Oppdraget representerer bare tjue minutter av spillets mange timer, sies det i rapporten fra Deep Silver

Australia er viden kjent for sine strenge regler når det kommer til film og spill, og når dette kolliderer med Saints Row-seriens fokus på latterlige situasjoner, overdreven vold og seksuelt innhold så hadde noe annet kanskje vært overraskende.

Saints Row IV kommer i salg for Windows, PS3 og Xbox 360 den 23. august. Nå også i Australia.

Les også: Desse spela gler vi oss til i august

Siste fra forsiden