Dette er Grand Theft Auto V

Her er traileren som viser at vi skal tilbake til San Andreas.

Sist uke ble det klart at Grand Theft Auto V definitivt er på vei, noe ryktene egentlig hadde fortalt oss i lange tider. Avsløringen håndterte utvikler Rockstar Games ved å vise et bilde på hjemmesiden sin, som telte ned til den første teaseren for spillet.

Det er lenge siden GTA så sånn ut.

Teaseren viser oss at vi skal tilbake til San Andreas som med sitt varme klima og sine høye palmetrær tydelig er inspirert av California-staten. I teaseren får vi bare se en av de tre byene i staten, Los Santos, med sine høye skyskrapere, vingårder og raske sportsbiler. Det er ingenting som tyder på at området sliter mindre med kriminalitet enn i de tidligere spillene – vi får hint om et bankran maskert som skadedyrkontroll, prostitusjon og mye annet grums.

Vi får også se fjell og natur som kan peke mot at vi ikke bare skal befinne oss i urbane strøk denne gangen. Det kan også virke som om vi nok en gang vil få muligheten til å kjøre fly, etter at Grand Theft Auto IV kun lot oss traversere luftrommet i små helikoptre.

Mystisk sak

Bakgrunnshistorien og tematikken for Grand Theft Auto V er også ubeskrevne enn så lenge, selv om ryktene selvsagt har svirret i alle retninger. En lekket rolleliste har blant annet omtalt figurer som «en hvit, ekkel fyr som tror at teknologi er gift for omgivelsene» og «en ung kvinne som drømmer om å bli Hollywood-kjendis og er besatt av sexfester».

Er du sulten på litt mer GTA-info kan du jo kose deg med Joachims utfyllende tilbakeblikk på spillet som startet hele Grand Theft Auto-fenomenet. Eller hva med anmeldelsen hans av Grand Theft Auto IV, en av tidenes mest spektakulære underholdningsproduksjoner?

Klarer ikke laste video

Siste fra forsiden