Deus Ex-pirater saksøkes

Utgiver Square Enix er lynende forbanna.

Deus Ex: Human Revolution er ventet i butikkene 26. august her til lands, men allerede nå må utgiver Square Enix kjempe mot spillpiratene.

En smakebit av spillet har nemlig havnet på avveie, og nå trekkes saken for retten. Det skriver Patent Arcade.

Kan dette bli i nærheten av originalen?

Det som har skjedd er at Square Enix har benyttet seg av Steam for å dele ut en smakebit av spillet til journalister. Her benyttet man seg av unike koder, men en av disse kodene ble brukt av noen som slett ikke skulle hatt tilgang på spillet.

Denne koden skulle egentlig bli brukt av et italiensk spillmagasin ved navn GMC, men ble isteden lastet ned av en italiensk IP-adresse som ikke tilhører det aktuelle magasinet. Den spillbare smakebiten ble deretter delt med andre over nettet.

Den foreløpige dokumentasjonen oppgir ikke navn eller identitet, men det skal være snakk om 15 personer som trolig er italienske statsborgere.

Square Enix krever oppreisning for gjerningen og at de mistenkte dekker utgifter til utgiverens advokater. Dermed kan det bli en dyr, liten demo for de 15.

Av den grunn bør dere holde dere til å lese om Deus Ex: Human Revolution, noe dere kan gjøre i vår ferskeste sniktitt her på Gamer.no.

Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden