Feature

Disse spillene er sikre julegaver

Vil du gi bort en spillopplevelse til jul? Her er våre anbefalinger.

1: Side 1
2: Side 2

Lurer du på hvilke spill du skal sette på ønskelista i år, eller kanskje du skal leke Julenisse og gi bort rektangulære, harde pakker selv?

Vi har akkurat vært gjennom tidenes kanskje beste spillhøst, og da er det greit med en liten guide til hvilke spill som er verdt å bruke dine hardt opparbeidede grunker på.

Egentlig kunne vi summert denne guiden opp i ett ord: Skyrim. Men i tilfelle flere av dere allerede har gått til innkjøp av dette, har vi hentet frem flere anbefalinger i et knippe kategorier.

For den actionglade

Noen ganger frister et adrenalinfylt eventyr. Derfor har vi kikket på årets beste action- og eventyrspill. Her er titlene du trygt kan plassere i gavehaugen:

Batman: Arkham City (PC, 360, PS3)

Batman: Arkham City

Når Lynvingen i år returnerer, belønnes han med en knallsterk tier av vår anmelder. Spillet er oppfølgeren til det kritikerroste Batman: Arkham Asylum og Lasse er fra seg av begeistring. Han hevder rett og slett at spillet byr på en av de beste spillverdenene han har vært borti.

«Spillets aller største fortrinn er nok hvor detaljert og realistisk grisete byen er skildret, og hvordan illusjonen av å være i Gotham hele tiden opprettholdes av små finurligheter,» skriver Lasse i anmeldelsen.

Les anmeldelsen av Batman: Arkham City

Uncharted 3: Drake's Deception (PS3)

Uncharted 3: Drake's Deception

Dersom trikotkledde helter som sniker seg rundt i mørket ikke er helt din stil, kan det være en date med skattejegeren Nathan Drake er mer i din retning. Denne gangen går ferden både innom Sør-Frankrike, Syria og Yemen – og i sedvanlig Uncharted-stil er alt så pent at det nesten gjør vondt å se på.

«Når Drake denne gangen returnerer, har Naughty Dog finpusset balansen mellom fortellingen og spillmekanikken. Ingen av delene går på bekostning av den andre, og resultatet er en engasjerende og spennende spillopplevelse,» konkluderte jeg med i anmeldelsen.

Les også
Deadlight til Steam

Les anmeldelsen av Uncharted: Drake's Deception

The Legend of Zelda: Skyward Sword (Wii)

The Legend of Zelda: Skyward Sword

Zelda-serien har en helt egen plass i hjertet til mange spillere. Og når vi får servert det første, nye Zelda-eventyret til en stuekonsoll på mange, mange år, - ja, da er det ikke fritt for at det blir litt høytidsstemning i huset. Vår anmelder Øystein hevder at spillet er nydelig, og at Nintendo denne gangen tilfører serien mye nytt og spennende ved å benytte seg av bevegelseskontrollen. Han skriver:

«The Legend of Zelda: Skyward Sword hører hjemme i biblioteket til enhver spillentusiast. Det er et slikt spill som vil fortelle deg hvorfor du spiller. Du lar deg velvillig utfordre, provosere og engasjere om hverandre i et spill som nekter å slippe deg før du har sett alt det har å by på.»

Les anmeldelsen av The Legend of Zelda: Skyward Sword

Dersom du eller den du kjøper gave til mot formodning allerede besitter disse tre spillene, kan det være verdt å kikke nærmere på HD-relanseringen av ICO & Shadow of the Colossus eller den knallfine 3DS-utgaven av Zelda-klassikeren Ocarina of Time.

For de som elsker skytespill

Pang, pang, pang! Dersom kuler og krutt er det du er ute etter, kan du lete i spillhyllene etter disse godbitene:

Battlefield 3 (PC, 360, PS3)

Battlefield 3

«Et mestestykke!» kaller anmelder Marius dette spillet. Han er nok ikke alene om å ha oppgradert maskinen sin for å kunne spille Battlefield 3 med råtassinnstillingene. Det var i forkant knyttet stor forventning til spillet, og da er det gledelig å se at det faktisk innfrir så det synger etter.

«Det er et bunnsolid flerspillerskytespill, og graden av detaljer og finpuss som ligger til grunn her, sier meg at dette mest sannsynlig er så langt flerspillermoduser i realistiske krigsskytespill kan komme under dette paradigmet,» skriver han i anmeldelsen sin.

Les anmeldelse av Battlefield 3

Bulletstorm (PC, 360, PS3)

Bulletstorm

Noen ganger er det deilig å ikke ta seg selv så høytidelig. I Bulletstorm serveres vi nærmest en parodi på et skytespill, hvor resultatet ikke er målet, men derimot hvordan du kommer deg dit. Spillet er fullt av plump humor, og anmelder Mikael mener det rett og slett er noe av det morsomste han har spilt innenfor sjangeren på mange år. Han skriver:

«Konseptet «Skillshot» er det som definerer Bulletstorm, og du skal være kreativ med hvordan du kvitter deg med fiendene. De mange fantastiske angrepene gir igjen poeng, som kan brukes til å oppgradere både våpen og utstyr. Hele kampanjen igjennom dukker det stadig opp nye måter å få stadig mer poeng på, og gliset blir bare bredere og bredere. Vi vil bare ha mer Bulletstorm! Og det kommer. Stol på meg, dette blir stort!»

Les anmeldelsen av Bulletstorm

Gears of War 3 (Xbox 360)

Gears of War 3

Spillseriens tredje avsnitt er desidert seriens høydepunkt, skriver vår anmelder Lasse. Historien om Marcus Fenix og banden hans er spennende fra start til slutt, og Epic Games har benyttet seg av alle triksene de har lært de siste fem årene for å skape et kvalitetsspill.

«Dette er et actionspill som har det meste, og det skader ikke at det sannsynligvis er det peneste spillet på Xbox 360 så langt. Flerspillerdelen løfter opplevelsen fra et veldig godt skytespill til en fullkommen actionpakke, og det burde banalt nok være noe for alle her på et eller annet vis, » skriver Lasse.

Les anmeldelsen av Gears of War 3

Det har kommet en rekke andre glitrende skytespill i år også. Ta gjerne en titt på Halo Combat Evolved Aniversary, Resistance 3 eller Dead Space 2 dersom du trenger flere tips.

Til den eventyrlystne

Innledningsvis nevnte vi Skyrim, og skulle vi brukt et forventningsbarometer som målestokk for hvilke anbefalinger vi gir, ville man måtte tilgis for å tro at det ikke fantes andre rollespill enn nettopp dette.

The Elder Scrolls V: Skyrim (PC, 360, PS3)

The Elder Scrolls V: Skyrim

Vi ventet lenge, og det virket som om dagen aldri skulle komme. 11.11.2011 var datoen mange hadde laget et eget merke i primstaven for. Og der hvor slike skyhøye forventninger ofte kan føre til tilsvarende enorme skuffelser, viste Skyrim seg å innfri så det sang etter. Vår anmelder Joachim elsker spillet og skriver følgende:

«Skyrim fengsler meg med sin storslagne verden og sitt dype univers, og når jeg etter over åtti timer med spillet fortsatt gleder meg hemningsløst til å fortsette spillingen er det klart at dette er et enspillerspill utenom det vanlige. Jeg elsker Skyrim, og det er faktisk mulig det har gått forbi Morrowind og plassert seg som mitt favorittrollespill gjennom tidene.»

Les anmeldelsen av The Elder Scrolls V: Skyrim

Xenoblade Chronicles (Wii)

Xenoblade Chronicles

Denne perlen av et rollespill har dessverre ikke fått den oppmerksomheten den fortjener. Anmelder Øystein hevder at spillet rett og slett er makeløst, og at det bare gir og gir før du til slutt lurer på om det kan bli noe særlig bedre – og så blir det det.

«Det du sitter igjen med er et fantastisk eventyr med eksepsjonelle mengder sjarme og engasjement. Du blir glad i spillet. Du blir glad i karakterene, og du blir så glad i verdenen at du gjerne brukar en time eller to bare på å springe gjennom enkelte områder på jakt etter en blomst,» skriver han.

Les anmeldelsen av Xenoblade Chronicles

The Witcher 2: Assassin of Kings (PC)

The Witcher 2: Assassin of Kings

Geralt of Rivia er en monsterjeger, og antagelig den tøffeste og råeste mutanten du noen gang vil møte. Kort sagt, han er The Witcher. Spillet kan by på en svært interessant historie, og anmelder Marius K. mener at dette er en spillopplevelse som rollespillentusiaster ikke bør være foruten.

«Aller best liker jeg likevel den brutale råskapen som passer så godt sammen med den utilgivelige verdenen som spillet portretterer. Blod, vold og sex er en naturlig del av dette og balansegangen som cd projekt har funnet er upåklagelig. Alle de gode elementene sys så sammen til en komplett pakke og spillet passer hele tiden på at du får se og oppleve akkurat det utviklerne ønsker du skal få med deg, » skriver han i anmeldelsen.

Les anmeldelsen av The Witcher 2: Assassin of Kings

Det skal nevnes at det også har vært andre rollespill som har fått gode skussmål av oss i år. Dark Souls er for eksempel også verdt en nærmere kikk dersom du er ute etter en nådeløs spillopplevelse.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden