Feature

Disse spillene gleder vi oss til i februar

Fire av årets største spill lanseres på en og samme dag denne måneden.

Januar har som regel et betydelig mindre antall spillutgivelser sammenlignet med de sene høstmånedene, men det er egentlig helt greit. Dette gir oss en pust i bakken og lar oss hente igjen og tenke over mange av de utrolige spillopplevelsene fjoråret hadde å by på.

Vi fikk likevel en håndfull kramgode spill på tampen av måneden, med blant annet Resident Evil 2 og Ace Combat 7: Skies Unknown som begge imponerte på sitt vis. Det meget etterlengtede Kingdom Hearts III ble også lansert helt på slutten av måneden, men dere må nok smøre dere med en viss tålmodighet hvis dere er spente på hva vi synes om det nyeste actionrollespillet fra Square Enix – vi fikk spillet relativt sent, men er allerede i gang med testingen.

Men la oss se fremover nå, fremover mot den formelige stormen av spill som nærmer seg. Vi har lenge visst at februar 2019 skulle bli en travel tid for den spillglade, men at det skulle bli hektisk som dette, det ante vi ikke. At fire av de største spillene nedenfor alle slippes på samme dag, den 15. februar, er også smått utrolig (og nesten litt skremmende).

Crackdown 3

Om ikke annet, blir Crackdown 3 i hvert fall eksplosivt.
Microsoft

Plattform: Xbox One, Windows
Lanseringsdato: 15. februar

Historien om Crackdown 3s lange og brokete utviklingstid har versert i spillbransjen helt siden spillet gikk glipp av sin opprinnelige lanseringsdato i 2016. Nå, tre år senere, skal vi omsider få se hva utviklerne har drevet med siden den gang, og forhåpentligvis er resultatet positivt preget av den ekstra tiden i spillutviklersmia. Vi regner i hvert fall med at det blir nok av akrobatiske påfunn, eksplosive oppdrag og overdreven humor når vi trer inn i skoene til Terry Crews' figur, Commander Jaxon. Vi har testet spillet ved flere anledninger – dette var det vår utsendte hadde å si i 2015:

«Byen er din lekegrind og du skal kunne overvinne utfordringene dine med alt fra destruktive kjøretøy til kuler, krutt og akrobatiske krumspring. Rettferdighet for byens innbyggere er ditt mål, og du trenger ikke sky noen midler for å oppnå det. [...] Dette kan bli et råkult actionspill, med enorme eksplosjoner, hardtslående våpen og en herlig storby du kan boltre deg i.»

Se bilder, les artikler og finn beste pris på Crackdown 3

Far Cry New Dawn

Til å være satt i postapokalypsen, er Far Cry New Dawn utrolig fargerikt.
Ubisoft

Plattform: PlayStation 4, Xbox One, Windows
Lanseringsdato: 15. februar

Far Cry-serien humper og går, og selv om serien fortsatt ikke ser ut til å fornye seg nevneverdig fra gang til gang, er det stort sett veldig underholdende å leke bajas i Ubisofts åpne verdener. Det samme ser også ut til å være gjeldende for Far Cry New Dawn, et spill som ikke bare tar serien til en fryktelig fargerik postapokalyptisk setting, men som også er det første Far Cry-spillet på lang tid som er en direkte oppfølger av et tidligere spill i serien.

Her får vi se hva som egentlig skjedde med Hope County etter de eksplosive hendelsene i Far Cry 5, og basert på det utviklerne har vist fram, ligger spillet an til å by på mange av de kjente og kjære åpen verden-elementene serien er kjent for. At vi i tillegg får stiftere nærmere bekjentskap med en rekke muterte skapninger og andre postapokalyptiske godbiter bidrar forhåpentligvis til en litt annerledes spillopplevelse enn det vi er vant til fra den kanten.

Les også
Anmeldelse: Far Cry New Dawn

Se bilder, les artikler og finn beste pris på Far Cry New Dawn

Metro Exodus

Utforsk et ugjestmildt Russland i Metro Exodus.
4A Games

Plattform: PlayStation 4, Xbox One, Windows
Lanseringsdato: 15. februar

Metro Exodus er den etterlengtede oppfølgeren til Metro: Last Light, et av de mest unike spillene fra den forrige konsollgenerasjonen. Vi spiller nok en gang som Artyom i et postapokalyptisk og ugjestmildt Russland, men denne gangen skal store deler av spillet faktisk utspille seg uten for de titulære undergrunnsbanene. Eventyret foregår på tvers av flere årstider og i en rekke semiåpne omgivelser, og som forventet ligger fokuset fordelt på brutal overlevelse, førstepersons skyting og en engasjerende fortelling om kampen for å overleve og skape et liv etter atomkrigens herjinger.

Spillet benytter seg av den samme, realistiske stilen som tidligere i serien: Dette gjelder ikke bare i form av det visuelle preget, men også i den forstand at man må bruke tid på manuelle oppgaver som å reparere våpen, sørge for at man ikke blir utsatt for overdreven stråling og sanking av ressurser som kan hjelpe deg i møte med universets muterte monstre.

Se bilder, les artikler og finn beste pris på Metro Exodus

Anthem

Plattform: PlayStation 4, Xbox One, Windows
Lanseringsdato: 22. februar

Spillere må samarbeide for å ta hånd om digre monstre i Anthem.
Bioware

Bioware har mye å bevise når de skal lansere et splitter nytt spill i kjølvannet av Mass Effect Andromeda-furoren. Om ikke annet virker det i hvert fall som om Anthem har de riktige ingrediensene: Det er intet mindre enn et loot-drevet skytespill i samme gate som Destiny, Borderlands og Warframe, og det supplerer den velkjente formelen med en sammenhengende åpen verden og evnen til å fly hvor som helst og når som helst. Det ser unektelig lekkert ut, og muligheten til å spille sammen med opptil tre andre spillere kan forhåpentligvis by på en rekke spennende og minneverdige øyeblikk.

Se bilder, les artikler og finn beste pris på Anthem

Trials Rising

Trials Rising lar to spillere kontrollere én sykkel.
RedLynx

Plattform: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Windows
Lanseringsdato: 26. februar

Trials-serien har levert høyoktane racingopplevelser i snart 20 år, helt siden det aller første spillet debuterte på Java i det herrens år 2000. Siden den beskjedne begynnelsen har utviklerne i RedLynx levert stadig mer omfattende spillopplevelser, og underveis har de som regel alltid klart å videreutvikle hva man kan gjøre med en skarve motocross-sykkel.

Forvent hopp, stunts og omgivelser som vrir og vender på alle naturens lover – i tro Trials-ånd, ser mange av nivåene ut til å ha mer enn et par spennende og kreative overraskelser i ermet, deriblant muligheten til sveve gjennom skyene med en haug jetfly, evnen til å innta eldgamle borger og en modus som lar to spillere sitte på og samarbeide om å kjøre en og samme sykkel.

Se bilder, les artikler og finn beste pris på Trials Rising

Slåssing, racing og litt attåt

Vi er ikke ferdige med februar helt enda. Et av de virkelig store spillene som kommer denne måneden – også dette den 15. februar – er ingen ringere enn Jump Force, en slåssespillkavalkade med figurer fra noen av de største og mest toneangivende manga- og anime-seriene gjennom tidene. Her kaster blant annet Son Goku fra Dragon Ball, Killua fra Hunter X Hunter, Jotaro fra JoJo's Bizarre Adventure og Yugi fra Yu-Gi-Oh! seg i strupen på hverandre, og resultatet blir garantert en rekke actionspekkede og fargerike slåsskamper.

The Liar Princess and the Blind Prince har en stil litt utenom det vanlige.
Nippon Ichi Software

Videre slipper bilspillveteranene i Codemasters Dirt Rally 2.0. Det nyeste spillet i den årelange Dirt-serien fortsetter der det første Dirt Rally slapp, og vil by på kjente og kjære løpsopplevelser på tvers av en rekke erketypiske rallybaner.

God Eater 3 forsøker å fylle tomrommet etter fjorårets Monster Hunter World når det lanseres den 8. februar, mens Etrian Odyssey Nexus gjør sitt beste for å fylle «dungeon crawler»-tomrommet i hjertene våre et par dager tidligere.

På indiefronten leverer Chucklefish, utviklerne bak Starbound og utgiverne av det yndige Stardew Valley, et strategispill i samme gate som den populære Fire Emblem-serien, Wargroove. Her slår utviklerne sammen lekker pikselgrafikk og håndtegnede figurer for å lage et nydelig univers fullt av drager og andre magiske skapninger.

Ellers dukker det utrolig vakre plattformspillet The Liar Princess and The Blind Prince opp på PlayStation 4 og Nintendo Switch, mens The Occupation lar oss leke reporter i en mystisk thriller satt på slutten av 80-tallet.

Som vanlig blir det også litt tid til relanseringer av en bråte eldre spill: Denne måneden får PC-spillere endelige utforske Tokyos gater som Kazuma Kiryu i Yakuza Kiwami, Nintendo Switch-eiere får kaste seg ut i fargerike slåsskamper i BlazBlue Centralfiction, mens det omfattende romstrategispillet Stellaris ankommer PlayStation 4 og Xbox One mot slutten av måneden.

Og dett var dett. Det blir utvilsomt en heftig måned for den spillinteresserte, så legg deg i selen og bli ferdig med spillene fra 2018 mens du enda har tid. Lykke til!

Siste fra forsiden