Dokumentar om indiespill

Bli kjent med de uavhengige spillskaperne.

Digital distribusjon av spill har tillatt en rekke små utviklere å lage og selge spill uten å være avhengige av store distributøravtaler eller utgivere. Dette har resultert i en vanvittig oppblomstring i spillmarkedet, og det er ingen overdrivelse å si at de små selskapene som for bare ti år siden aldri hadde fått plass på markedet nå står for noen av de aller beste spillopplevelsene tilgjengelig.

Nå får de uavhengige spillskaperne sin egen dokumentarfilm, laget av Lisanne Pajot og James Swirsky. Filmen heter rett og slett bare Indie Game: The Movie, og følger reisen til dedikerte, uavhengige spillutviklere mens de skaper sine spill og slipper dem (og dermed også en del av seg selv) ut i den store verden.

Hovedfokus er på fire spillutviklere, nemlig Edmund McMillen og Tommy Refenes (som stod for fjorårets plattformyndling Super Meat Boy), Phil Fish (som jobber med det spennende plattformspillet Fez) og Jonathan Blow (som utviklet kultklassikeren Braid; et av spillene som har høyest Metacritic-karakter gjennom tidene.

Nå har filmskaperne lansert en trailer fra filmen, som gir et lite kjennskap til de fire hovedpersonene. Det ferdige produktet, som er planlagt utgitt til høsten, kan forhåndsbestilles på DVD fra filmens nettsted.

Traileren.

Siste fra forsiden