Droppet Assassin's Creed-søksmål

Høstens storspill lanseres som planlagt likevel.

For litt over en måned siden skrev vi om den amerikanske forfatteren John Beiswenger som ønsket å stoppe lanseringen av Assassin’s Creed III. Den indignerte forfatteren hevdet Assassin’s Creed-konseptet var et plagiat av hans roman, Link, fra 2003, og valgte å saksøke Ubisoft.

I søksmålet krevde Link-forfatteren at spilllanseringen skulle stoppes, og at Ubisoft skulle punge ut over 5 millioner dollar i erstatning.

Nå har han i følge Eurogamer ha droppet søksmålet, men ser etter alt å dømme fremdeles på Desmond Miles’ forfadereventyr som en stjålen idé. I følge forfatterens rettslige representant, Kelley Clements Keller, betyr nemlig ikke droppingen av søksmålet at hennes klient oppgir sin tro på at Ubisoft har stjålet hans idéer:

– Han er standhaftig i sin tro på at flere av nøkkelkonseptene i Assassin’s Creed-serien overtrer mange av hans nøkkelkonsepter i romanen Link. Vi står fast på at Ubisoft tydelig har begått kopirettsbrudd, og dersom vår klient ønsker å ta opp saken igjen er vi sikre på at saken vil gå i hans favør, uttalte Keller.

Beiswenger selv så på saken som en demonstrasjon mot det han mener er stadige ubehandlede brudd på kopirettsloven generelt:

Assassin's Creed III kommer som planlagt.

– Jeg tok Ubisoft til retten fordi jeg mener skapere bør forsvare sine kreative rettigheter med all sin makt. Ellers vil ikke lovene ha noen betydning. Dessverre krever det store ressurser å gå frem med noe slikt, og ikke alle har de nødvendige midlene. Derfor kan plagieringen ofte fortsette uhindret, sa Beiswenger i en offisiell uttalelse.

Akkurat hvorfor forfatteren nå dropper søksmålet er litt mer uklart, men han hevder å ha overført de avsatte søksmålsmidlene til «urelaterte forretningsanliggende».

Ta del i den amerikanske revolusjonen

Dette er gode nyheter for alle som lengtet etter å tre inn i Desmond Miles' sko nok en gang for å gjenoppleve forfedrenes snikmorder-eskapader. I Assassin's Creed III bytter utvikleren ut Italia i renessansetiden, og den italienske røveren Ezio Auditore da Firenze, til fordel for det amerikanske urfolkets Ratohnhaké:ton og den amerikanske revolusjonen.

Assassin's Creed III blir å finne i hyllene den 31. oktober, på PlayStation 3, Xbox 360 og PC. En Wii U-utgave skal også komme, men det er fremdeles uklart akkurat når Nintendo-fansen kan vente å ikle seg snikmorderkappen.

Les også: Forfatter vil stoppe Assassin's Creed III Les også: Assassin's Creed III foregår i Amerika

Siste fra forsiden