Duke Nukem-utvikleren lanserer stor spillsamling
(Bilde: 3D Realms)

Duke Nukem-utvikleren lanserer stor spillsamling

Markerer sin tilbakekomst med 32 spill i én pakke.

Den amerikanske spillutvikleren 3D Realms la ned virksomheten sin i 2009, etter over 20 år i bransjen. Selskapet var en av pionerene bak «shareware»-modellen, og jobbet både som utvikler og utgiver for andre utviklere – inkludert id Software.

Deres største suksess var Duke Nukem 3D, og det var den ambisiøse oppfølgeren som tok knekken på dem. Den klarte de nemlig aldri å si seg helt ferdig med, og det var ikke før Gearbox tok over etter selskapets nedleggelse at det kom ut.

Lanserer samlepakke

Trailer for samlepakken.

3D Realms gikk imidlertid aldri konkurs, og fortsatte å eksistere etter at studioet var nedlagt og de ansatte var oppsagt. I mars ble de kjøpt av danskene bak Interceptor Entertainment, og nå har de gjenoppstått som virksomhet, med flere av sine gamle ansatte.

For å feire dette har de lansert en samlepakke med 32 gamle spill, som selges DRM-fritt direkte fra dem. Pakken har titler som Duke Nukem 3D, Duke Nukem II, Wacky Wheels, Bio Menace, Major Stryker, Shadow Warrior, Wolfenstein 3D, Rise of the Triad og Terminal Velocity.

Nye 3D Realms skal visstnok investere i indie-spill i tillegg til å styre med sine egne ting. Siden danskene overtok har det allerede blitt bråk om Duke Nukem-navnet, og et planlagt Duke Nukem-spill har fått en ny, kvinnelig hovedperson.

Interceptor lanserte i fjor en temmelig hyggelig nyversjon av skytespillet Rise of the Triad.

3D Realms Anthology

Windows
Slippdato: 24. oktober 2014
Sjanger: Action
Utvikler: 3D Realms
Utgiver: 3D Realms

Kommentarer (3)

Forsiden akkurat nå

Til toppen