EA-ansatt manipulerte Wikipedia

En ansatt hos Electronic Arts har gjort flere suspekte endringer på selskapets Wikipedia-side.

Wikipedia er, som de fleste vet, et åpent oppslagsverk hvor hvem som helst kan redigere artikler eller legge til nytt innhold. Dette konseptet har ved flere anledninger blitt misbrukt, og nå har Shacknews oppdaget at ansatte hos verdens største uavhengige spillutgiver, Electronic Arts, har endret på selskapets Wikipedia-side.

Først har den ukjente EA-ansatte fjernet informasjon om tidligere EA-sjef Trip Hawkins, samt lagt til et økt fokus på den nåværende sjefen, Larry Probst. Deretter fjernet brukeren en mengde kritikk av selskapet, blant annet i forbindelse med den problematiske overtidsbruken som resulterte i søksmål mot selskapet.

Du kan selv sjekke endringene på Electronic Arts Wikipedia-side ved hjelp av nettstedets sammenligningsfunksjon. Totalt har EA-ansatte gjort over 1350 Wikipedia-endringer, men flesteparten av dem er uskyldige (og helst et tegn på at også EA-ansatte kjeder seg på jobb til tider).

Shacknews-journalist Carlos Bergfeld oppdaget Wiki-vandalismen ved hjelp av et nylansert verktøy som heter Wiki Scanner. Dette lar brukerne søke på ulike selskaper for å finne ut hvilke Wikipedia-endringer som har blitt utført fra deres IP-adresser.

Siste fra forsiden