Null hull for EA.
Null hull for EA. (Bilde: DICE, EA)

EA ble frikjent i søksmål etter Battlefield 4-fadesen

Retten slår fast at det er lov å bruke subjektivt skrytespråk i markedsføring.

Ingen har vel riktig glemt alt oppstyret rundt Battlefield 4 i fjor høst. EA lanserte et spill som kanskje virket på overflaten, men som hadde dyptliggende og store problemer når man begynte å grave litt. Det tok flere måneder å rette opp problemene, og selskapet satte til og med alt av annen utvikling på vent mens de brukte tid på å lappet sammen det hele.

EA kan puste lettet ut.
EA kan puste lettet ut.

Det tok bare en måneds tid før gruppen Robbins Geller Rudman & Dowd LLP valgte å ta flere EA-topper til retten over det de mente var luguber aksjehandel i forbindelse med Battlefield 4-markedsføring. EA toppene Andrew Wilson, Peter Moore, Frank Gibeau og Patrick Söderlund ble også anklaget for å ha uttalt seg feilaktig og villedende i forbindelse med markedsføringen av spillet for å få opp aksjeprisen.

Nå har søksmålet blitt kastet vekk av distriktsdommer Susan Illston, og EA-toppene får dermed gå fri, etter å ha forsvart seg mot anklagene. Dette melder Eurogamer.

Businessrelatert optimisme

Vi skjønte vel at dette kom til å bli utfallet allerede i fjor. For vår del er det nok språket de fire dresskledte har brukt i markedsføringen av Battlefield 4 som er mest interessant. I søksmålet siteres de tre blant annet på slikt som: 

Nå feirer de sikkert med en Battlefield 4-disko.
Nå feirer de sikkert med en Battlefield 4-disko.Bilde: EA, DICE

– Frostbite har vært hovedforskjellen. Når du har en beviselig teknologisk base med verktøy som virker [...] åpner det for effektiv og lav risiko ved utvikling, som Frank Gibeau skal ha uttalt. 

Og:

– [...] vi har et lanseringsutvalg  av spill som byr på de beste overgangsspillene som jeg noen sinne har sett oss i dette selskapet produsere [...], som Andrew Wilson har sagt. 

Ikke uvanlige sitater i intervju på diverse spillsider verden over, med andre ord. Dommer Ilston synes også at dette er helt innafor, så lenge man vet hva dette er.

«Puffery».
Dette er også «puffery», forresten.Bilde: EA

– Retten er enige med forsvaret i at alle de påståtte feiluttalelsene er ikke-lovstridige uttalelser som egentlig er meninger, businessrelatert optimisme eller «puffery», sier hun.

«Puffery» brukes om subjektive uttalelse som brukes i promotering, og som menigmann ikke ville ha tatt på alvor. Med andre ord: går du på limpinnen her etter å ha blitt lovet det beste utvalget av lanseringstitler noensinne, har du bare deg selv å takke.

Neste år kommer neste innsalg i Battlefield-serien, men med en vri.
Her kan du se 12 minutter av Battlefield Hardline-kampanjen »

Kommentarer (6)

Forsiden akkurat nå

Til toppen