EA legger ned Dota 2-konkurrenten sin

EA kansellerer Dawngate

Etter 18 måneder med betatesting er det over og ut for Dawngate.

Electronic Arts

EA har annonsert at de stanser all utvikling av MOBA-spillet Dawngate, og stenger ned spillets servere om 90 dager. Beslutningen kommer som følge av at spillet ikke har nådd opp til utgiverens forventninger:

– Selv om spillet har vokst har vi ikke nådd like langt som vi hadde håpet, melder daglig leder Matt Bromberg på spillets nettsider.

Alle som har brukt penger på Dawngate i løpet av spillets langvarige beta vil få hele summen refundert innen de neste ti dagene.

Vanskelig sjanger

Figurene i Dawngate ble kalt Shapers.

Dawngate skulle bli EAs første inntog i MOBA-sjangeren, som domineres av League of Legends og Dota 2. Ifølge Bromberg var målet å tilføre sjangeren noe nytt istedenfor bare å lage en kopi av eksisterende spill. Blant annet ville Dawngates bredere tilpasningsmuligheter la spillere utvikle sin egen spillestil, uansett hvilken figur de valgte.

Dessverre for EA er det begrensede muligheter for å avvike fra standardoppskriften på et MOBA-spill, og Dawngate klarte ikke å skille seg nok ut i en allerede mettet sjanger. På tross av utviklerens satsning på innovasjon er nå altså eventyret over for EA og utviklingsstudioet Waystone Games.

Hva som skal skje med Waystone er foreløpig ukjent, men en talsperson for EA fortalte Gameinformer at de jobber med å omplassere de som jobbet med Dawngate. Dette kan bety at studioet går mot nedleggelse og utelukker ikke permitteringer av ansatte.

Dersom EA ikke har betalingsinformasjonen din vil de ta kontakt med deg angående refusjon. Har du spørsmål kan du ta kontakt via help.ea.com.

Nyheten kommer få dager etter at Prey 2 ble kansellert.
Prey 2 er kansellert, ett år etter ryktene om drama bak kulissene »

Siste fra forsiden