EA: – Nyversjoner må tilføre noe nytt

Spillgiganten har strenge krav til klassikere som skal vekkes til live.

Det slår en nostalgisk bølge over spillbransjen om dagen. Det går knapt en uke uten at det kommer nyheter om nyversjoner eller oppussede utgaver av gamle klassikere. For eksempel er det bare et par dager siden vi kunne melde at Bioware-tittelen MDK2 kommer i nyoverhalt HD-utgave om kort tid.

I et intervju med CVG forklarer EAs Frank Gibeau nærmere om utfordringen med å hente frem gamle konsepter.

Syndicate slik det så ut i 1993.

– Vi kan ikke bare gi gamle spill ny teknologi og samtidig beholde den ti år gamle spillmekanikken, vi må tilføre noe nytt.

Gibeau nevner ikke konkret hvilke titler EA ønsker å hente frem igjen, men han hevder at nåløyet er trangt.

– Vi har en slags regel for hva vi kan hente frem igjen, og det er at du må ha en skikkelig god grunn til det. Hva kan du gjøre med spillet for å friske det opp og tilføre noe nytt? Se på hva vi gjøre med Medal of Honor da vi hentet det frem igjen. Vi gikk for mer moderne tematikk, og så på krigen som foregår nå fremfor en historisk krig.

Tidligere i år ble det spekulert i at EA jobber med et nytt Syndicate-spill. EA har verken bekreftet eller avkreftet ryktene, men produsenten for de originale Syndicate-spillene, Peter Molyneux, mener tydeligvis at det er hold i ryktene. Han har nemlig tilbudt EA sin ekspertise, hvis de skulle ønske det.

Også tidligere har EA uttalt at de ønsker å hente frem gamle klassikere, og at de er svært klar over hvilke spillskatter de sitter på. Gibeau understreker viktigheten av dette:

–Vi har et par eldre serier som vi kikker på akkurat nå som vi vil gjenskape og hente frem. EA har 25 år med gode konsepter å ta fra, og jeg har jobbet med flere av dem, som for eksempel Road Rash og Strike-serien. Jeg har varme følelser for mye av det vi har gjort tidligere.

Les også: Ti heftige nyversjoner
Les også: Her er spillene vi gjerne ser igjen

Hvilke EA-spill ønsker du deg et gjensyn med? Diskuter i forumet!

Siste fra forsiden