EA slipper unikt indiespill fra Sverige

Fe har fått lanseringsdato.

Zoink Games

Under E3-messen i 2016 kunngjorde EA et nytt partnerprogram kalt EA Partners, som innebærer satsing på innovative indiespill hvor overskuddet går rett tilbake til utviklerne selv. Det første spillet i denne satsingen heter Fe, og nå har dette fått lanseringsdato.

Fe, som er utviklet av et svensk studio kalt Zoink Games, lanseres til PlayStation 4, Xbox One og Nintendo Switch den 16. februar, så det er altså kun en drøy måned unna.

Zoink Games

Utforsk mystisk skog

Spillet befinner seg tilsynelatende litt i samme gate som blant annet Journey og går ut på å utforske en skog som ifølge utvikleren er inspirert av den svenske naturen. For å bevege seg rundt kan man enten ta beina fatt, klatre eller glidefly fra tretopper og andre høye steder.

Underveis vil man finne spor og hint som kan brukes til å utvide spillverdenen, samt skjulte skatter og hemmeligheter, og spilleren kan også knytte bånd til både planter og dyr for å få hjelp under ferden. Spillet har også fiender i form av noe som heter The Silent Ones, som truer den magiske verdenen.

Som man kan se av skjermbilder og traileren har spillet et stort fokus på stemning og en unik, visuell stil. Fe blir som sagt det første spillet i det nye EA Partners-fremstøtet, som betyr at utviklere som er med på programmet skal få støtte fra utgiveren gjennom midler til utvikling, markedsføring og utgivelse. I tillegg hevdet skal altså overskuddet gå rett i lomma på utviklerne.

En trailer fra spillet kan du se nederst i artikkelen.

EA nøler ennå litt mer å slippe spill til Nintendo Switch »

Siste fra forsiden