– EA stenger ned partnerprogrammet sitt

Satsingen bak Portal 2 og Kingdoms of Amalur forsvinner.

Det amerikanske magasinet Game Informer hevder at EA har valgt å stenge ned EA Partners, utgiversatsingen som satset på å gi tredjepartsutviklere en egen publiseringsmulighet. I løpet av programmets seks leveår har stortitler som Portal 2, Crysis-serien, Rock Band og Brütal Legend blitt publisert under dette banneret.

De siste par årene har programmet også fått et par skudd for baugen, der titler som Kingdoms of Amalur: Reckoning og Funcoms The Secret World har solgt dårligere enn håpet. I Kingdoms of Amalur: Reckonings tilfelle ble studioet til og med stengt ned etter en lang og slitsom prosess.

For øyeblikket er Call of Duty-avhopperne i Respawn Entertainment og Insomniac aktive under programmet. Sistnevnte slipper Fuse senere i år, mens vi fremdeles vet svært lite om hva Respawn sysler med bak lukkede dører. Ifølge Game Informers kilder skal ikke disse to titlene lide av programmets nedleggelse.

Bye, bye, Riccitiello

Nylig sa EA-sjefen John Riccitiello fra seg sin posisjon i selskapet. Dette skjedde etter en lengre periode med tap og nedskjæringer. Avtroppingen skjedde samtidig som EA leverte inn et labert kvartalsresultat, der de rapporterte om store tap for selskapet.

Les også: Planla Kingdoms of Amalur-oppfølger Les også: BioWare overlevde EA-kjøpet på grunn av erfaring

Siste fra forsiden