EA tar opp kampen med Steam

EA tar opp kampen med Steam

Ny nedlastingstjeneste blir eneste onlinetilbyder av The Old Republic.

Spillmessa E3 sparkes igang over helgen, men vi får stadig servert små smakebiter i forkant. Denne gangen er det Gamespot som kan fortelle om EAs nye nedlastingstjeneste.

Tjenesten vil få navnet Origins, og vil langt på vei fungere på samme måte som Valves Steam-tjeneste. Du kan kjøpe, laste ned og organisere PC-spill via tjenesten. I tillegg vil den få sosiale funksjoner som ligner Activisions nylig annonserte Call of Duty: Elite-tjeneste, hvor du kan dele og diskutere spillerfaringer på tvers av plattformer via én innloggingsprofil.

Visstnok skal også hendelser i mobile minivarianter av spillene påvirke fullutgavene, og erfaringspoeng som opparbeides i minivarianter skal kunne overføres til fullutgaven.

Star Wars: The Old Republic.
Star Wars: The Old Republic.

Ved oppstart vil omlag 150 titler være tilgjengelige i Origins, og for å gi tjenesten litt drahjelp, vil tjenesten være eneste digitale distributør av det kommende Star Wars: The Old Republic.

I forrige finansår, som går fra mars til mars året etter, sto onlinetjenester for 20 prosent av fortjenesten til EA – fordelt på Playfish, Facebookspill og EAs egen onlinebutikk, EA Store. Ifølge EA-sjef, John Riccitiello, er Origins en av hjørnesteinene i EAs onlinestrategi, og antagelig ser selskapet en desto større fortjenesteandel fra onlinetjenester i horisonten.

Mer informasjon om Origins kan vi antagelig regne med å få neste uke, når EA holder sin E3-pressekonferanse. Gamer er på plass med tre mann, og alt om den forestående messa finner du på vår samleside for E3-saker.

Kommentarer (27)

Forsiden akkurat nå

Til toppen