EA tar opp kampen med Steam

Ny nedlastingstjeneste blir eneste onlinetilbyder av The Old Republic.

Spillmessa E3 sparkes igang over helgen, men vi får stadig servert små smakebiter i forkant. Denne gangen er det Gamespot som kan fortelle om EAs nye nedlastingstjeneste.

Tjenesten vil få navnet Origins, og vil langt på vei fungere på samme måte som Valves Steam-tjeneste. Du kan kjøpe, laste ned og organisere PC-spill via tjenesten. I tillegg vil den få sosiale funksjoner som ligner Activisions nylig annonserte Call of Duty: Elite-tjeneste, hvor du kan dele og diskutere spillerfaringer på tvers av plattformer via én innloggingsprofil.

Visstnok skal også hendelser i mobile minivarianter av spillene påvirke fullutgavene, og erfaringspoeng som opparbeides i minivarianter skal kunne overføres til fullutgaven.

Star Wars: The Old Republic.

Ved oppstart vil omlag 150 titler være tilgjengelige i Origins, og for å gi tjenesten litt drahjelp, vil tjenesten være eneste digitale distributør av det kommende Star Wars: The Old Republic.

I forrige finansår, som går fra mars til mars året etter, sto onlinetjenester for 20 prosent av fortjenesten til EA – fordelt på Playfish, Facebookspill og EAs egen onlinebutikk, EA Store. Ifølge EA-sjef, John Riccitiello, er Origins en av hjørnesteinene i EAs onlinestrategi, og antagelig ser selskapet en desto større fortjenesteandel fra onlinetjenester i horisonten.

Mer informasjon om Origins kan vi antagelig regne med å få neste uke, når EA holder sin E3-pressekonferanse. Gamer er på plass med tre mann, og alt om den forestående messa finner du på vår samleside for E3-saker.

Siste fra forsiden