Electronic Arts stenger Origin Systems

Origin Systems har eksistert omtrent like lenge som spillmarkedet. Nå ser det imidlertid ut til å være slutt for den tidligere giganten.

Origin Systems ble grunnlagt av brødrene Richard og Robert Garriot, faren deres Owen Garriot og Chuck Bueche. Selskapet har stått for en rekke kvalitetspill opp gjennom årene, blant annet rollespillene i Ultima-serien, den storslagne Wing Commander serien og flyspillene i Strike Commander-serien. I 1992 ble selskapet kjøpt av Electronic Arts, men fortsatte lenge å jobbe relativt uavhengig av eierne.

Tidligere denne uken meldte bransjemagasinet AustinDX at Electronic Arts var i ferd med å stenge Origin Systems sitt hovedkvarter i Austin, Texas. Nå har Electronic Arts kommet med en offisiell bekreftelse, som forteller at selskapets operasjoner i Austin vil være nedlagt innen utgangen av april. Flere av de 100 ansatte vil bli tilbudt nye jobber innenfor EA-systemet.

Electronic Arts forsikrer også om at Ultima X fortsatt er på vei, og at det også jobbes med en ny ekspansjonspakke til Ultima Online. Utviklingen av disse produktene skal fra nå av foregå i Electronic Arts sitt hovedkvarter i Redwood. Det er heller ikke sannsynlig at selskapet vil slutte å bruke Origin-navnet.

Siste fra forsiden