– En av de mest kontroversielle seriene noensinne

Retro Crew tar for seg Grand Theft Auto-spillene i ukens podkast.

Vi er bare et par måneder unna Grand Theft Auto V, og skal vi gå ut i fra responsen etter den nyeste spilltraileren er det mange som gleder seg. Retro Crew-gjengen ser også frem til Rockstars nyeste sandkassespill, som gir oss et hyggelig gjensyn med San Andreas-området, samt introduserer tre nye hovedpersoner.

Fra fugleperspektiv til tre dimensjoner

Det er likevel naturlig nok fordums spill som er temaet i ukens podkast fra nostalgigjengen. De mimrer tilbake til Grand Theft Auto-seriens begynnelse i fugleperspektiv på nittitallet, med de historieløse eventyrene i Liberty City, Vice City og San Andreas i det første spillet. London i 1969 er de også så vidt innom, samt den diffuse fremtidsbyen fra Grand Theft Auto 2.

Deretter svipper de innom de første tredimensjonale eventyrene på PlayStation 2. På mange måter var dette grobunnen for de fleste av dagens sandkassespill. Kontroversen rundt det spenstige innholdet hadde putret i et par år allerede, men det var først i 3D-æraen at det tok av. Grand Theft Auto III ble i sin tid forsøkt fjernet fra salg av Forbrukerombudet og Barneombudet, som gikk så langt som å politianmelde spillet.

Tommy Vercetti i Grand Theft Auto: Vice City.

Bak spakene denne uken sitter Aleksander Hakestad, Are Ness Fløgstad, Stian Askeland og Jostein Hakestad.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 45 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 44: «Ultracoole» sportspill fra nittitallet Episode 43: Vi tar for oss The Legend of Zelda-serien Episode 42: Vi minnes de første Need for Speed-spillene

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Les også: Tilbakeblikk på Grand Theft Auto

Siste fra forsiden