Rocket League Championship Series

En av verdens beste Rocket League-spillere er norsk

I helgen kjemper «gReazy» om seier i bilfotballspillets gjeveste turnering.

Rocket League Esports, Psyonix, montasje av Gamer.no

De beste Rocket League-lagene fra Europa og Nord-Amerika samler seg denne helgen i Amsterdam, for å kjempe om retten til å kalle seg Rocket League Championship Series-mestre, samt en premiepott på over en million kroner.

Her vinner «gReazy» og resten av Flipside Tactics Europa-finalen i RLCS. (Video: Rocket League Esports)

Andre sesong av verdens største Rocket League-turnering – populært kalt RLCS – skal avgjøres over to dager med kamper, og på laget som er spådd å vinne hele sulamitten finner vi norske Marius «gReazy» Ranheim.

«gReazy» og lagkameratene i Flipside Tactics – Mark «Markydooda» Exton og Francesco «Kuxir97» Cinquemani – stiller med et klart favorittstempel i forkant av helgens sluttspill, etter at de nylig kapret førsteplassen i det europeiske gruppespillet.

Flere sterke konkurrenter

I veien for Flipside venter formidable motstandere i form av Northern Gaming, Mockit Aces og Precision Z fra Europa, og Orbit eSports, NRG, Genesis og Take 3 fra Nord-Amerika. Sistnevnte er første motstander for «gReazy» og kompani, men selv om Flipside er ventet å vinne komfortabelt passer favorittene på å ikke ta seieren på forskudd:

Rocket League.
Psyonix

– Ja, vi er vel favoritter, men vi prøver å ikke bli for selvsikre og er like fokuserte og disiplinerte uansett hvem vi møter, forteller «gReazy» til Gamer.no.

Ender serien på best av fem kamper som forventet tar Flipside seg videre til runde to, og ett steg nærmere finalene. Skulle de tape er turneringen likevel ikke over, men det gjør situasjonen langt vanskeligere.

Den lange veien til finalen

RLCS-sluttspillet bruker dobbel eliminering, som betyr at man ikke er ute før man har tapt to ganger. Tapende lag sendes til en nedre pulje, der de må spille flere kamper og vinne hver eneste serie for å holde seg i turneringen.

Lørdag 3. desember spilles første og andre runde i den øvre puljen og første runde i den nedre puljen. Deretter fortsetter kampene på søndag, med andre runde i nedre pulje, semifinaler og finale. Finalen spilles mellom vinnerne av øvre og nedre pulje, og seierherrene stikker av med førstepremien på drøye 425 000 kroner.

Inngangsbilletter til arenaen er for lengst utsolgt, men turneringen vil vises i sin helhet på Twitch. Fordi varigheten på seriene varierer er det vanskelig å spå nøyaktig når «gReazy» skal i ilden, men kampene spilles mellom 13:00 og 21:00 på lørdag og 14:00 og 21:00 på søndag.

Siste fra forsiden