– En bruktspillsperre på Xbox ville ikke vært bra

Ikke alle utviklere er like begeistret for ryktene som verserer.

Nylig kunne vi fortelle om Jameson Durrall, fra studioet bak Saints Row- og Red Faction-spillene, som jublet over ryktene om at den neste Xbox-konsollen ikke vil støtte bruktspill.

Ifølge Durrall rammer nemlig bruktsalget spillutviklerne hardt, og han ser gjerne at en slik bruktspillsperre blir standard.

–Tilby bedre produkter

Det er ikke CD Projekts Adam Badowski enig i. Faktisk går han så langt at han hevder at en slik bruktspillsperre ville vært «en veldig dårlig ting,» skriver Eurogamer.

Opphetede diskusjoner rundt bruktspillsalg.

Ifølge Badowski taper utviklerne ikke penger på grunn av piratvirksomhet, men fordi spillerne ikke kjøper spillene i utgangspunktet.

Derfor mener han at den rette måten å håndtere både piratproblemet og det potensielle bruktsalget er å sørge for at spilleren har en grunn til å kjøpe og beholde spillet.

– Vi burde investere mer i å oppgradere og finpusse produktene våre, sier han og fortsetter:

– Vi ønsker å gjøre så mye som mulig for spillerne våre, og vi vil ikke tvinge noen, for eksempel ved å bruke kopisperrer. Vi gir spillerne friheten, og derfor tror vi at de er lojale mot oss.

– Spill må bli billigere

CD Projekt får støtte fra Saber Interactives Matthew Karch. Til CVG sier han følgende:

– Jeg skjønner hvorfor man ønsker å hindre folk fra å spille brukte spill, men en annen fremgangsmåte er helt nødvendig.

Videre forklarer han at så lenge spillene distribueres på et fysisk medium, må spillerne få lov til å beholde eller velge å selge spillene slik som de selv ønsker.

– Seksti dollar er mye å betale for et spill og hvis noen kjøper et spill de finner ut at de ikke liker, er det ikke rettferdig å tvinge dem til bruke spillet som en drikkebrikke.

Les også
Anmeldelse:

Karch påpeker også at enkelte utgivere allerede mener at spillanmeldere har for mye makt som det er. Hans påstand er da at dersom man blir forhindret i å videreselge spillet sitt, vil spillanmeldernes vurderinger bli enda viktigere og mer gjeldende.

Isteden holder Karch en knapp på digital distribusjon i fremtiden, som han mener vil være perfekt egnet til å få spillprisene ned på et nivå som spillerne vil være fornøyde med.

Les også: – Neste Xbox spiller ikke bruktspill Les også: – Vi omfavner digital distribusjon

Siste fra forsiden