Feature

Spillåret 2019 - Gøran Solbakken

Er det mulig å toppe 2018?

2018 var et godt spillår, men det gjør ikke Gøran mindre spent på nye spill i 2019.

Anthem er et av spillene Gøran gleder seg til (for andre året på rad nå.)
EA, Privat, montasje Gamer.no
1: Side 1
2: - Side 2

Flere medlemmer av Gamer.no-redaksjonen har fortalt om spillene de gleder seg til å sjekke ut i 2019. Nå er det Gøran sin tur til å dele sin liste.

Jeg skrev en lignende liste også i fjor, og jeg kan egentlig skrive mye av det samme på introduksjonen også i år. Det er virkelig en fryd å se tilbake på alle de ekstremt gode spillene jeg fikk spille, anmelde og prate om i året som gikk. Noen av de stod på lista fra i fjor, andre tok meg helt på senga.

Og hvis jeg setter meg ned og ser på de spillene som er planlagt å komme i 2019, eller som vi tror i det minste, så er det mye å glede seg til i året som såvidt har begynt.

I år, som i fjor, prøver jeg å holde meg unna de aller største spillene, som jeg regner med blir nevnt av andre, eller som du allerede vet om. Noen unntak blir det, for noen av de vil jeg nevne uansett, men listen er satt sammen for å prøve å finne noen spill som ikke står på alles liste.

Jeg prøver også å holde lista til de spillene som er planlagt i 2019, og derfor vil du ikke se spill som Elder Scrolls VI på lista (ikke at jeg ikke gleder meg til det, men jeg tviler sterkt på at det kommer i 2019, for å si det sånn).

Nå skal det riktignok sies at på lista jeg skrev i fjor så kunne sju av spillene stått på listen i år igjen, siden de ikke kom i 2018, så spådomskulen min er ikke akkurat nøyaktig. Men jeg prøver igjen, så får vi ta en ny opptelling i 2020.

Se også listene til:

Spelunky 2

Sjanger: Plattform
System: PlayStation 4
Utvikler: Mossmouth Studios
Kommer: 2019

Jeg kom meg aldri helt inn i Spelunky, og det er noe som plager meg veldig. Jeg elsker å utforske den typen spill, finne hemmeligheter og bli med på utforskingen sammen med andre på nett. Men innen jeg fattet interesse og satte av tid til Spelunky så var det på en måte for sent, og det ble aldri et skikkelig forsøk.

Derfor håper jeg at det neste spillet fra utvikleren blir vel så bra, når det kommer en eller annen gang i 2019. Jeg er litt redd for at oppfølgeren ikke blir like bra som originalen sies å være, men det er lov å håpe.

Denne gangen spiller man som datteren til hovedpersonen i det første spillet, som følger i sin fars fotspor og utforsker grotter. Det ser ut som mer Spelunky, og dette er noe jeg gleder meg til å sette i gang med når det (forhåpentligvis) kommer en eller annen gang i 2019.

Les også
Anmeldelse: Sable

Afterparty

Sjanger: Eventyr
System: PC
Utvikler: Night School Studio
Kommer: 2019

Kanskje en av de kuleste premissene for et spill på veldig lenge: Du og kameraten har havnet i helvete, og den eneste måten å komme seg ut derfra på er å slå Djevelen i en drikkelek. Du begynner imidlertid ikke med sjefen selv, men må jobbe deg oppover, skaffe deg nye evner og velge drikkene med omhu.

Night School Studio har vist at de greier å skrive en god, unik historie i sitt forrige spill Oxenfree, og jeg håper de greier det enda en gang i Afterparty. Dette tror jeg kan bli skikkelig moro, med gode dialoger og en unik og kul historie og setting.

Rebel Galaxy Outlaw

Sjanger: Action
System: PC, PlayStation 4, Nintendo Switch
Utvikler: Double Damage
Kommer: Tidlig 2019

Jeg digget det forrige Rebel Galaxy, selv om det hadde noen åpenbare svakheter. Men musikken alene var jo nesten verdt prisen, og jeg koste meg med å kjøre både store og små romskip og nyte de kule gitarriffene.

Nå kommer det en oppfølger som lover mer av det samme, men med litt endringer. Denne gangen er det litt mer fokus på kamper mot andre romskip, men samtidig et fokus på historie, kjøp og salg av varer, og forbedring av romskipet ditt.

Historien i spillet er satt cirka 30 år før det første spillet, og du spiller som Juno Markev, tanta til hovedpersonen i det første spillet. Hun er på jakt etter noen, har gjeld som må tas hånd om, og virker som en tøff og kul dame jeg mer enn gjerne blir bedre kjent med.

Sable

Sjanger: Action, eventyr
System: PC, Xbox One
Utvikler: Shedworks
Kommer: 2019

Spillet som imponerte fra første sekund i traileren, med sin helt spesielle visuelle stil. Dette ser helt fantastisk ut, med den animerte stilen, fargespillet og animasjonene gjør det helt unikt. Du ser umiddelbart at dette er Sable, og stilen alene gjør at jeg er interessert.

I Sable spiller du ei jente ute på en oppdagelsesreise, på en ukjent planet fylt med ruiner, monumenter og steder å utforske. Hvorfor er de der, hvem bygde de, hvordan kom lokalbefolkningen til denne planeten er blant spørsmålene som skal besvares.

Jeg har et håp om at historien er bra, men det vi har fått se av spillet så langt er mer enn nok til at jeg gleder meg enormt til å sette fingrene i Sable, som kan bli noe helt spesielt hvis det lever opp til den visuelle stilen sin.

Anthem

Sjanger: Action
System: PC, Xbox One og PlayStation 4
Utvikler: Bioware
Kommer: 22. februar 2019

Ja, jeg hadde dette spillet på listen i fjor også, men jeg vil ha det med igjen. Ja, jeg vet at mange er skeptiske til at det er nettopp Bioware som lager dette spillet, et spill utenfor det de pleier, og med et litt annet fokus enn det Bioware er mest kjent for.

Men det er uansett et spill jeg gleder meg enormt til å spille. Jeg vet at det er et spill som inneholder mange elementer jeg liker godt i denne typen spill. Tilsynelatende kult kampsystem, utstyr som kan skaffes, mulighet til å spille både alene og sammen med andre. Progresjon på figur, en interessant verden å utforske, kreative monstre og mye spill å kose seg med.

Så gjenstår det bare å se om Bioware greier å levere, og leve opp til forventningene. Jeg gleder meg i hvert fall til å fly rundt og leke Iron Man når det endelig blir februar.

1: Side 1
2: - Side 2

Siste fra forsiden