Feature

Spillåret 2019 - Gøran Solbakken

Er det mulig å toppe 2018?

2018 var et godt spillår, men det gjør ikke Gøran mindre spent på nye spill i 2019.

Anthem er et av spillene Gøran gleder seg til (for andre året på rad nå.)
EA, Privat, montasje Gamer.no
1: Side 1
2: - Side 2

Babylon's Fall

Sjanger: Action
System: PC og PlayStation 4
Utvikler: Platinum Games
Kommer: 2019

Dette er vel kanskje det spillet på listen jeg er mest usikker på om jeg får spille i 2019, eller om jeg må ta det med igjen på neste års liste også. Men jeg digger Platinum Games, jeg elsker stort sett alltid kampsystemene deres, spesielt flyten og tempoet de har i spillene deres.

Vi vet fint lite om Babylon's Fall enn så lenge. Så langt har det kun blitt vist en kort trailer som viser en rekke årstall, symboler og bilder, og som ender med to riddere i svære rustninger som kjemper en innbitt kamp mot hverandre.

Men Platinum Games har overbevist meg med sine tidligere spill, og jeg er klar som et egg for det neste de lager, og jeg håper jeg får spilt det i løpet av 2019.

The Pathless

Sjanger: Action
System: PC, PlayStation 4
Utvikler: Giant Squid
Kommer: 2019

The Pathless er det neste spillet fra utviklerne av Abzu, det kritikerroste undervannsspillet som kom til PlayStation 4 for et par år siden. Denne gangen tar de turen over vann, nærmere best til en mystisk øy der du som jegeren skal prøve å redde verden fra undergang.

Dette gjør du med en ørn som følgesvenn, og sammen må dere ta opp kampen mot digre flammemonstre, utforske øya og prøve å ikke bli demonmat selv. Det ser nydelig ut, med kamper som minner litt om en blanding av Monster Hunter: World og Shadow of the Colossus.

Det ser veldig lovende ut, og hvem kan vel ikke like å løpe rundt i et nydelig spill, med en ørn som medhjelper, mens du fyrer av pil etter pil mot et digert flammekledd monster?

Sayonara Wild Hearts

Les også
Anmeldelse: Sable

Sjanger: Eventyr
System: Nintendo Switch
Utvikler: Simogo
Kommer: 2019

Før jeg skriver noe om Sayonara Wild Hearts vil jeg be alle dere som ikke har gjort det fra før om å spille de to av de tidligere spillene til Simogo, Device 6 og Year Walk. Det er fantastiske spill, og grunn god nok alene til at jeg gleder meg til det neste svenskene i Simogo lager.

En bedre beskrivelse på hva Sayonara Wild Hearts er enn det de selv skriver er egentlig ganske vanskelig: «Sayonara Wild Hearts is a euphoric music video dream about being awesome, riding motorcycles, skateboarding, dance battling, shooting lasers, wielding swords, and breaking hearts at 200 mph.»

Hvis ikke det høres kult ut, så se bare traileren på høyre side. Dette er fantasifullt, fargerikt og morsomt, og ser bare fantastisk moro ut, selv om jeg enda ikke vet hva jeg egentlig skal gjøre. La meg bare få dette spille snart, Simogo!

Man of Medan

Sjanger: Eventyr
System: PC, Xbox One og PlayStation 4
Utvikler: Supermassive Games
Kommer: 2019

Supermassive Games, som gav ut det meget undervurderte Until Dawn for tre år siden, er endelig på vei med sitt nye spill. Men denne gangen er det ikke bare et spill, men en hel samling av flere kortere spill.

The Dark Pictures Anthology kaller de samlingen sin, og det første spillet i samlingen heter Man of Medan. Her foregår handlingen på et spøkelsesskip som driver av sted et eller annet sted i Stillehavet. Fire unge, pene mennesker er på vei for å utforske et gammelt skipsvrak langt ute på havet, men ting går selvsagt ikke som planen, og både gufne og overnaturlige ting skjer.

Det blir masse knappetrykkingssekvenser, og tar du feil valg kan fort figurene du spiller dø, slik som i Until Dawn. Her har du flere grener og retninger historien kan ta, og hvis de gjør dette like bra som Until Dawn er jeg mer en fornøyd.

Jeg både gleder meg og gruer meg til Man of Medan.

In the Valley of the Gods

Sjanger: Eventyr
System: PC
Utvikler: Campo Santo
Kommer: 2019

In the valley of the Gods ser nydelig ut. Det ser ut som Firewatch, det forrige spillet til Campo Santo, bare satt til 1920-tallet og Egypt. Det ser også ut til å ligne veldig på Firewatch i typen spill det er, med utforsking og samspill og dialog mellom figurene som hovedfokus.

Settingen er spennende, og Firewatch er både velskrevet og troverdig, spesielt dialogen mellom de to hovedrollene, og jeg håper de greier å få til noe av det samme igjen. En god historie satt til et spennende område, med utforsking av gamle ruiner høres knall ut i mine ører.

Campo Santo har også vært ganske tydelige på at hvis Firewatch er et spill du likte, så er også In the Valley of the Gods et spill du kommer til å like. Og jeg likte Firewatch veldig godt, og derfor gleder jeg meg til dette også.

Hva gleder du deg til i året som kommer? Del gjerne din ønskeliste i kommentarfeltet nedenfor.

1: Side 1
2: - Side 2

Siste fra forsiden