Er storspillæraen over for Konami?

Rykte hevder at Pro Evolution Soccer er det eneste på planen – bortsett fra mobilspill.

Bye bye, Big Boss.
Konami

Ifølge Gameblog og Eurogamer har Konami stoppet all videre utvikling av større spill. Det eneste unntaket er fotballspillet Pro Evolution Soccer og siste rest av nettdelen til Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Metal Gear Online.

Men Pro Evolution Soccer skal bestå. Bildet er fra 2016-utgaven.

Ryktet underbygges videre av at selskapets teknologisjef, Julien Merceron, skal ha forlatt Konami, nettopp fordi han skal ha vært misfornøyd med utgiverens ønske om å legge fokuset mot mobilspill på bekostning av videre storspillutvikling. Videre har en komponist Rika Muranaka, som har komponert musikk til Castlevania og Metal Gear Solid, ytret det samme på Twitter.

– Ja, det er ganske trist nå. Jeg kan ikke skrive musikk for noen storspill, ås jeg får vel finne meg et annet storspillselskap, står det i meldingen.

Som Eurogamer påpeker er det ventet at Konami vil fortsette med Pro Evolution Soccer, særlig fordi de sikret seg lisensen til UEFA Euro 2016-turneringen i august.

Det hele er i tråd med noen uttalelser Konami gjorde i mai, der de hevdet at de ønsket å bruke ressursene på mobilspill fremover. Like etter hevdet dog en PR-representant for selskapet at dette ikke stemte, og at de ikke ville stoppe all utvikling av de større spillene.

Adjø, Metal Gear?

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain blir avslutningen på en epoke i spillhistorien.

Det siste halve året har vært preget av en lit diffus konflikt mellom Metal Gear Solid-skaper Hideo Kojima og Konami. Selv om ingen helt sikkert vet hva som har skjedd, har rykter fra flere hold antydet at Kojimas ønsker om mer utviklingstid og større budsjett skal ha hovedskylden.

Alt tyder på at Metal Gear Solid V: The Phantom Pain blir det siste spillet Hideo Kojima og Kojima Productions produserer for Konami. Etter at Konami begynte å fjerne alle spor av spillutvikleren og studioet, har alt egentlig bare pekt den veien.

Også Silent Hills havnet i skuddsonen, og ble kansellert kort tid etterpå. I tillegg fjernet Konami skrekkspillet P.T. fra PlayStation Store.

Arbeidssituasjonen hos Konami virker heller ikke å være på topp.
Konami anklages for å overvåke og straffe sine spillutviklere »

Siste fra forsiden