ESA dropper SOPA-støtten

Spillbransjeorganisasjonen snur på flisa etter massiv motstand.

I helgen ble det klart at det omstridte lovforslaget, Stop Online Piracy Act, foreløpig skrinlegges.

Trekker seg

Spillbransjens bransjeorganisasjon, ESA, har tidligere vært en iherdig tilhenger av lovforslaget, til tross for heftige protester fra flere av medlemmene sine. Nå trekker altså bransjeorganisasjonen SOPA-støtten, skriver CVG.

Dette synet møtte Wikipedia-besøkende den 18. januar.

Grunnen er ifølge ESA «bekymringene som har blitt uttrykt for de utilsiktede konsekvensene av det nåværende lovforslaget».

I tillegg til at flere spillutviklere har hardt ut mot forslaget, markerte også flere nettgiganter sin motstand den 18. januar. I 24 timer gikk blant annet Wikipedia, Reddit og Wordpress i svart, mens Google like gjerne klasket en diger, svart sensurstrek over logoen sin. Andre sider sendte deg heller videre til en egen protestside.

ESA påpeker at deres intensjon fremdeles er å støtte lovforslag som slår ned på «ulovlig tyveri av intellektuell eiendom via utenlandske sider», fordi behovet for å beskytte bransjens investeringer fremdeles er tilstede.

De oppfordrer nå den amerikanske kongressen og president Obama om å fokusere på å finne en løsning som balanserer både de «kreative og teknologiske interessene». ESA ønsker også å samarbeide med alle parter med å finne nettopp en slik løsning.

Les også: Spillindustrien investerte stort i SOPA

Siste fra forsiden