Fallout 4 har fått betydelig bedre bildefrekvens i den nyeste oppdateringen til PlayStation 4

I tillegg har Bethesda fjernet flaskekorketrikset.

Siden lanseringen i november har konsollutgavene av Fallout 4 fått en del kritikk for ytelsestrøbbel. Særlig har lav bildeoppdateringsfrekvens vært i søkelyset – kanskje ikke så rart, når spillet på sitt værste duppet under 20 bilder i sekundet.

Spillet skal ha blitt bedre.

Nå har Bethesda sluppet en oppdatering – patch 1.02 – som etter alt å dømme fokuserer særlig på ett av disse problemområdene: Corvega-fabrikken. Dette melder Digital Foundry.

– Fra begynnelsen av kloakken og helt opp til taktoppene har Bethesda levert en merkbar «boost» i ytelsen for Corvega-området sammenlignet med den første oppdateringen. Gjennom videoen vår ligger spillet på stødige 30 bilder i sekundet der det tidligere var nede på om lag 25. Forskjellen er natt og dag på enkelte punkter, forteller nettstedet.

Digital Foundry påpeker at de ikke har fått testet mange andre områder ennå, så det er for tidlig å si om oppdateringen også hjelper på i kampsituasjoner der bilderaten fort kunne bli et problem om mye skjedde på en gang. De har heller ikke fått testet hvordan bedringene er på Xbox One-versjonen, så inntil videre er det PlayStation 4 som har fått et bekreftet ytelseshopp.

Fjernet flaskekorksmutthull

Slik fungerte flaskekorketrikset. (Video: Kotaku)

I samme oppdatering tok Bethesda seg tid til å fjerne et lit ueffent triks. Tidligere i november skrev vi om denne metoden for å skaffe seg uendelig med flaskekorker – et enkelt triks der man utnyttet en feil i butikksystemet.

Nå er dette trikset fjernet fra spillet, og tvinger dermed spillere til å skaffe seg valutaen på mer strabasiøse måter.

Ellers inneholder oppdateringen noen feiljusteringer i oppdrag, og generelle problemer – slik som at spillet hadde en tendens til å fryse dersom man hoppet i vann og lastet lagringsfilene sine, for eksempel. Hele oppdateringsoversikten kan du se på Bethesdas nettsider.

Fallout 4 er ute til Xbox One, PlayStation 4 og Windows. Vår anmelder var henrykt over Windows-utgaven, mens han var hakket mindre imponert over hva konsollene fikk å rutte med.

Apropos flaskekorker:
Fikk du med deg historien om Fallout-fanen som prøvde å bestille spillet med flaskekorker – og fikk det til? »

Siste fra forsiden