Fallout 4s byggemuligheter er flere lysår foran det vi så i Skyrim

Bethesda forventer Minecraft-aktige konstruksjoner.

Skjermbilde fra E3-visningen av Fallout 4

Husker du Breezehome fra The Elder Scrolls V: Skyrim? I det lille huset kunne spillere innrede med møbler og arbeidsstasjoner, samt legge fra seg gjenstander man ikke gadd drasse med seg, og gav en liten følelse av at man kunne bli en del av verdenen.

Du velger alt selv

Fallout 4 kommer i høst.
Bethesda

Ifølge Bethesda er dette bare barnemat i forhold til byggemulighetene man vil få i Fallout 4. I et intervju med GameSpot har markedsføringstopp Pete Hines gitt et innblikk i hvordan utviklerne vil la spillerne bestemme mye mer av hvordan deres bygninger skal være.

– Det er ikke bare sånn «Hei, her har du Breezehome» der vi bare gav deg muligheten til å kjøpe et hus, og muligheten til å kjøpe ting du kan putte i det. I Fallout 4 er det mer «Nå bygger jeg det, jeg bygger faktisk huset, jeg bygger veggen, jeg plasserer døren, jeg laget bordet, jeg laget madrassen.» Det gir deg følelsen av at du tråkker opp din egen sti og selv definerer slikt som hvem du er, hvor du bor og hva som er din historie i verdenen, forteller Hines.

Visningen fra E3. (Video: Bethesda)

Selv om mulighetene virker betydelige, er man fremdeles begrenset med tanke på hvor man kan bygge. Fallout 4s verden har noen forhåndsdefinerte områder for byggingen. Han sammenligner videre byggemulighetene med MInecraft, i det at de forventer å se et vidt spekter av bygninger fra spillere.

– Du kan være en «noob» og bare bygge en enkel liten ting, og du kan også få de som tar helt av og bygger romskip fra andre spill, eller Tardis-en fra Doctor Who, med de riktige lysene og slikt, slik at den ser akkurat lik ut, lover Hines.

Kommer i høst

Fallout 4 ble annonsert i begynnelsen av juni, men det var først under E3-messen at vi fikk den første skikkelige informasjonsutblåsningen. Som forgjengeren blir det et sandkassespill, men denne gangen går turen til Boston. For første gang skal Bethesda sørge for at også konsollspillere på Xbox One og PlayStation 4 får modifikasjonsstøtte – det skal skje neste år en gang, etter at spillet lanseres 10. november i år.

Fikk du med deg saken om han som sikret seg spillet på en uvanlig måte?
Bethesda godtok flaskekorker som betaling for Fallout 4 »

Siste fra forsiden