Fallout-skaperen kommer hjem

Store deler av teamet bak de to første spillene er nå samlet i Obsidian.

Obisidan Entertainment, som består av mange av de opprinnelige utviklerne av Fallout-spillene, har hyret den opprinnelige designeren av serien. Det melder Rock, Paper, Shotgun.

Slik så Fallout ut i Tim Cains dager.

Tim Cain har fått jobb som sjefsprogrammerer i New Vegas-studioet, etter å ha jobbet med det massive onlinespillet Wildstar de siste årene. Før den tid var han medeier og utvikler i Troika Games, som ble stiftet av en gjeng Interplay-veteraner etter at Fallout 2 var ferdigutviklet.

Superveteraner

Obsidian består allerede av medprodusenten på Fallout, Chris Jones, i tillegg til Fallout 2-produsent Chris Avellone og Black Isle-sjefen Feargus Urquheart. Dermed er flere av de aller viktigste hjernene bak det kritikerroste konseptet samlet.

Mange mener at New Vegas er det ekte Fallout 3.

Det er ikke kjent om studioet får utvikle flere Fallout-spill på lisens for Bethesda. Fallout: New Vegas solgte såpass godt at man skulle tro det, og det skader nok ikke sjansene deres at seriens far er med på laget.

Fallout-serien tilhører det mange mener er rollespillenes gullalder på slutten av nittitallet, og er blant de mest kritikerroste PC-rollespillene gjennom tidene. Etter at Interplay mistet sin posisjon rundt tusenårsskiftet ble rettighetene til spillserien kjøpt av Bethesda Softworks. Resultatet ble Fallout 3 og Fallout: New Vegas. Sistnevnte fikk altså Obsidian ansvar for.

Det er ikke kjent hvilket spill Obsidian Entertainment jobber med for tiden. De har tidligere utviklet spill som Star Wars: Knights of the Old Republic II, Alpha Protocol og Dungeon Siege III.

Siste fra forsiden