Prime 2D

Fans gjenskaper Metroid Prime i 2D

Demo for Prime 2D er ute nå.

Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

En gjeng med hobbyutviklere har brukt de siste 16 årene på å gjenskape Metroid Prime i 2D. Nå viser Team SCU hvor langt arbeidet har kommet, med en fersk demo for prosjektet.

Prime 2D.
Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

Spillet går under navnet Prime 2D, og som navnet tilsier har skaperne skiftet perspektiv fra Metroid Primes tredimensjonale førstepersonsverden til en mer klassisk sideskrollende synsvinkel.

Ellers skal Prime 2D levere en trofast gjengivelse av det opprinnelige GameCube-spillet fra 2002. Her møter vi Samus Aran, som ankommer planeten Tallon IV og må bekjempe haugevis med ekle kryp i jakten på erkefienden Ridley.

Prime 2D-demoen er fortsatt tilgjengelig for nedlasting, men hvor lenge det vil vare gjenstår å se. Nintendo er vanligvis lynraske med å sende advokater etter alle som benytter seg av selskapets merkevarer, som skaperen av Metroid 2-nyversjonen AM2R fikk oppdage i 2016.

Hva offisielle Metroid-spill angår venter vi fortsatt på nyheter om Metroid Prime 4. Nintendo avduket spillet helt tilbake i 2017, men kastet ut planene og begynte på nytt i 2019. Siden har vi ikke hørt noe.

LES OGSÅ: Tilbakeblikk på Metroid Prime »

Siste fra forsiden